Politică

10 Mai - Ziua Independenţei României

În urmă cu un an Parlamentul României a hotărât să revină la sărbătorirea Zilei Independenţei pe data de 10 mai, dată la care principele Carol I a promulgat "Declaraţia de Independenţă", adoptată cu o zi înainte de Adunarea Deputaţilor şi Senat. Până în 1947 această dată a avut o triplă semnificaţie: întronarea principelui Carol I în 1866, Independenţa în 1877 şi proclamarea Regatului România în 1881.

Toate aceste momente sunt importante pentru istoria statalităţii noastre. România republicană, suverană şi democratică, are drept fundament aceste acte simbolice, aşa cum are Marea Unire de la 1 Decembrie şi alte momente glorioase care dau substanţă prezentului şi speranţă pentru viitor.

Independenţa de la 1877 a fost realizată, în primul rând, prin jertfa de sânge a ţăranului român în lupta împotriva Imperiului Otoman. Astăzi, când ţara culege roadele istoriei, trebuie să ştim cum să înfruntăm provocările: cu solidaritate, cu dârzenie, cu dăruire pentru fiinţa naţiei şi a fiilor ei.

Liberalii care au avut un rol fundamental în fiecare dintre momentele importante ale României se vor strădui să fie pe măsura gloriei înaintaşilor, cinstindu-le memoria.

În numele Filialei PNL Vâlcea, Preşedinte Cristian Buican

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...