Politică

Declaraţie politică!

Neaţă Eugen: Ziua Uniunii Europene este şi pentru noi, românii, un bun prilej de recunoştinţă pentru toţi cei care au contribuit la acest proiect, oameni şi ţări, inclusiv România

Astăzi este Ziua Uniunii Europene.

Noi, europenii, sărbătorim astăzi, 9 mai 2022, Ziua Uniunii Europene. La această dată, în anul 1950, ministrul francez Robert Schuman a vorbit pentru prima dată despre realizarea unei uniuni a statelor europene.

Scopul principal al acestei construcţii politice urma să facă imposibil orice conflict militar între statele membre, să revitalizeze economiile naţionale şi să ofere o piaţă unică pentru întreaga comunitate.

S-au scurs mai bine de 70 de ani de la această declaraţie şi Uniunea Europeană funcţionează deja, avându-ne printre membri pe noi, românii, începând cu 1 ianuarie 2007.

Suntem în al şaisprezecelea an de apartenenţă la acest grup select de naţiuni care trăiesc şi muncesc după cele mai evoluate norme ale civilizaţiei umane.

Declaraţia de la 9 mai 1950 este documentul de referinţă al naşterii Uniunii Europene. Efortul de realizare a uniunii reale, funcţionale, aparţine statelor care s-au înscris rând pe rând în acest proiect, construind un mod de viaţă comun, bazat pe democraţie, pe progres economic şi pe valori morale şi culturale de înalt nivel universal.

Ziua Uniunii Europene este şi pentru noi, românii, un bun prilej de recunoştinţă pentru toţi cei care au contribuit la acest proiect, oameni şi ţări, inclusiv România.

În fiecare an, la acestă dată, speranţa tuturor de a izbuti să rămână împreună pentru pace şi pentru mai multă prosperitate este una foarte puternică.

La mulţi ani!

Neaţă Eugen, deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...