Politică

Declaraţie politică!

9 Mai - o zi cu valoare de simbol

La 9 mai 1877 Adunarea Deputaţilor şi Senatul României au adoptat Declaraţia de Independenţă pe care a semnat-o, a doua zi, principele Carol. Aceasta a devenit o zi de sărbătoare a României, Ziua Independenţei.

La 9 mai 1950 a fost adoptată Declaraţia Schuman prin care s-au pus bazele colaborării dintre Franţa şi Germania ca nucleu al actualei Uniuni Europene; în 1985 această zi a fost declarată Ziua Uniunii Europene. Aceasta marchează o coincidenţă simbolică între destinul naţional al României independente şi suverane şi destinul comun european al statelor care formează Uniunea. Încărcătura simbolică arată că nu există o opoziţie între valorile naţionale şi cele europene, ci o conlucrare spre binele comun şi al fiecăruia. Nu este un drum uşor, mai ales în vremurile dificile pe care le traversăm, dar este unul clar şi solid tocmai pentru că este bazat pe comuniunea de voinţă şi de ţel. Respectul pentru fiecare naţiune şi unirea eforturilor sunt singurele care fac cu putinţă un viitor demn de istoria pe care o avem.

Liberalii au luptat pentru realizarea statalităţii române, a independenţei şi pentru integrarea reală a României în Uniunea Europeană. Suntem hotărâţi să onorăm prin faptele noastre lupta înaintaşilor pentru o Românie demnă într-o Europă Unită!

Filiala PNL Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...