Economic

Mii de euro câştigaţi lunar de influencerii din Craiova din promovarea brandurilor locale sau naţionale

Promovarea prin intermediul influencerilor a devenit un trend în continuă creştere. Numai în primele 3 luni ale anului, creatorii de conţinut din Craiova au câştigat din postările de pe Instagram sau TikTok aproape 17.000 de euro, arată datele FameUp, platforma care conectează brandurile cu influencerii locali.

Pandemia şi digitalizarea au deschis noi oportunităţi de comunicare online. În dorinţa de a fi tot mai aproape de comunităţi, companiile implică tot mai des influenceri în campanii găzduite pe reţele sociale. Potrivit datelor FameUp, la Craiova, în medie, peste 700 de influenceri, având peste 500 de urmăritori, sunt activi zilnic pe platformă pentru a face campanii pentru diverse produse sau servicii. În primele 3 luni ale acestui an, prin intermediul platformei de influencer marketing au fost derulate în Craiova în jur de 6.700 de tranzacţii. Asta înseamnă că utilizatorii de social media au câştigat din postările sau story-urile lor de pe Instagram sau TikTok în jur de 17.000 de euro (bartere şi tranzacţii financiare).

„În toate marile oraşe din România piaţa de influencer marketing a devenit tot mai dinamică. Brandurile locale au înţeles rapid beneficiile de a se conecta direct cu publicul, prin intermediul comunităţilor mici, de nişă. Creşterea este vizibilă de la o lună la alta, atât din punct de vedere al influencerilor înregistraţi în platformă, cât şi ca număr de branduri care derulează campanii, confirmând un trend vizibil atât la nivel naţional, cât şi internaţional”, explică Victor Gravronschi, Marketing Manager FameUp.

În prezent, în Craiova sunt aproape 140 de branduri care utilizează influencerii locali pentru a se promova. Domeniile cu cele mai active campanii derulate prin FameUp sunt beauty, horeca, fashion, sports, retail, travel, events, banking şi crypto.

„Ce facem noi este să ajutăm brandurile să găsească influencerii potriviţi şi să ajungă astfel mai uşor la publicul ţintă. Întregul proces de identificare, contactare şi plată a influencerilor locali este automatizat, simplificându-se astfel colaborarea dintre companii şi creatorul de conţinut”, precizează Victor Gavronschi.

Canalul preferat de promovare rămâne Instagram, cu peste 80 la sută din materiale create (postări, story-uri), dar TikTok vine puternic din urmă, având rate de interacţiune foarte ridicate, mai ales pentru publicul tânăr.

„Recomandăm acest tip de campanii în special brandurilor mici şi medii care nu au bugete dedicate care să le permită să colaboreze cu agenţii de marketing, dar şi agenţiilor care sunt în căutare de canale noi de comunicare”, explică Răzvan Jianu, CEO Brandoteca - Craiova.

Soluţia cu care vine FameUp este să ajute brandurile să identifice influencerii relevanţi din piaţă şi să optimizeze procesele de influencer marketing. Agenţiile au astfel posibilitatea de a customiza rapid şi la costuri reduse campanii de promovare online. Aplicaţia automatizează întregul proces al unei colaborări dintre un brand şi influenceri, de la recrutarea acestora şi managementul de campanie, la briefing, facturare şi plăţi către influenceri.

Lansată în 2020, FameUp are în prezent o bază de date de peste 20.000 de influenceri activi zilnic în platformă la nivel naţional. Aplicaţia este rezultatul unui spin-off al unei reţele sociale dezvoltate anterior, din care au fost extrase mai multe funcţionalităţi, reuşind, imediat după lansare, să fie în topul descărcărilor în Google Play şi AppStore. Start-up-ul dezvoltat de Ionuţ Pătrăşcoiu a beneficiat de mai multe investiţii, cea mai mare provenind de la un grup de investitori din care fac parte fondul Early Games Venture şi Daniel Dines - fondatorul UiPath, primul unicorn românesc.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...