Ultima Oră

Spitalul Horezu, unitate medicală pusă la punct

Administraţia publică locală din oraşul ceramiştilor şi echipa de management a Spitalului orăşenesc Horezu au obţinut un succes deosebit; acreditarea unităţii spitaliceşti şi a serviciilor medicale pe care le prestează pentru populaţia localităţilor arondate. În perioada 11 – 13 decembrie 2012, o echipă complexă de la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) Bucureşti a monitorizat activitatea Spitalului orăşenesc Horezu, rezultatul fiind unul deosebit; acordarea acreditării pe o perioadă de 5 ani cu un punctaj aproape de maxim, 96 de puncte din 100 posibile. Au fost verificaţi 2300 de indicatori de acreditare, unitatea din Horezu, îndeplinind 2219 dintre aceştia, doar 81 de indicatori fiind recomandaţi spre conformare. Noul statut de care se bucură, de acum, Spitalul orăşenesc Horezu, dă dreptul acestuia de a încheia contracte cu Casa Naţională de Sănătate, Casa Judeţeana de Sănătate, precum şi cu casele de sănătate private, asigurându-se în acest fel un standard ridicat al serviciilor pe care le prestează.

Proiect de modernizare a ambulatoriului

Primarul oraşului Horezu şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al spitalului, Fârtat Ilie, se arată mulţumit de rezultatul obţinut de unitatea medicală din oraş, dar anunţă şi iniţierea unui alt proiect de amploare realizat în acelaşi domeniu. Astfel, de curând, administraţia publică din Horezu a semnat la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia Craiova contractul de finanţare a proiectului „Reabilitare, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului la Spitalul orăşenesc Horezu”. Proiectul este înscris în Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea Infrastructurii Sociale, se derulează pe o perioadă de 18 luni şi are o valoare totală de 8.678.293, 12 lei cu TVA inclus, din care 137.310,62 lei contribuţia Consiliului Local Horezu. Beneficiarii proiectului vor fi locuitorii oraşelor Horezu şi Berbeşti, precum şi ai comunelor; Stroeşti, Slătioara, Alunu, Sineşti, Grădiştea, Măldăreşti, Copăceni, Frânceşti, Tomşani, Vaideeni, Oteşani, Costeşti, Bărbăteşti şi Pietrari.
Pe cei 1868 de metri pătraţi suprafaţă utilă, în ambulatoriu, vor funcţiona cabinete de radiologie, medicină internă, pediatrie, chirurgie, psihiatrie, oftalmologie, dermatologie, ortopedie, ORL, fizioterapie, precum şi laboratoare de analize, farmacie, săli de tratament şi alte anexe utile funcţionării întregii relele medicale.

„Sunt succese ale administraţiei publice locale şi echipei de management din cadrul unităţii spitaliceşti din Horezu. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat; domnului manager Constantin Popescu şi echipei pe care o conduce, conducerii Asociaţiei Intercomunitare „Depresiunea Horezu”, oamenilor din primărie, colaboratorilor externi care, cu dăruire şi implicare, s-au dedicat ideilor de dezvoltare a serviciilor medicale din oraşul Horezu. De acum, avem garanţia că, cei peste 60.000 de cetăţeni din localităţile arondate spitalului, vor beneficia de servicii de înaltă calitate, într-un complex medical nou şi cu dotări dintre cele mai moderne. În perioada următoare, preocuparea noastră principală se va orienta către atragerea unor cadre medicale de înaltă specialitate, ceea ce va face ca Spitalul Horezu să se înscrie în topul celor mai moderne şi eficiente spitale din ţară”, a declarat Ilie Fârtat, alesul din Horezu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...