Ultima Oră

Poliţist din Vâlcea, prins în flagrant când lua mită de la un hacker

Dandea Mihai, agent de poliţie în cadrul SCCO Vâlcea, ar fi pretins şi primit 15.400 euro pentru a pune la dispoziţia unei persoane, cercetată de DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni informatice, informaţii confidenţiale din dosar

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 martie 2022, a inculpatului DANDEA MIHAI, agent de poliţie în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

Inculpatul Dandea Mihai, în calitatea menţionată mai sus, începând din toamna anului 2020 şi până în luna martie 2022, ar fi pretins periodic mai multe sume de bani de la o persoană cercetată într-un dosar penal al D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea pentru săvârşirea unor infracţiuni informatice, şi ar fi primit în total suma de 15.400 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri.
Concret, printre altele, inculpatul ar fi pretins şi primit suma de bani menţionată mai sus pentru a pune la dispoziţia persoanei respective informaţii confidenţiale din dosarele D.I.I.C.O.T., despre care ar fi avut cunoştinţă în virtutea atribuţiilor sale de serviciu.

În acelaşi context, la data de 28 martie 2022, inculpatul Dandea Mihai ar fi primit suma de 500 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului Dandea Mihai i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 29 martie 2022, inculpatul este prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...