Sub Lupă

La sfântul aşteaptă. CNAIR cere finanţare prin POIM 2014-2020 pentru DALI şi SF necesare DN 73C Tigveni – Râmnicu Vâlcea. Trei ofertanţi pentru secţiunea Cornetu - Tigveni a Autostrăzii Sibiu - Piteşti

Săptămâna trecută, Compania Naţională de Administrare şi Investiţii în Infrastructură (CNAIR), a anunţat că a elaborat şi depus pe 10 martie aplicaţia de finanţare pentru proiectul Elaborare DALI pentru DN73C, km 44+800 – km 55+000 Curtea de Arges – Tigveni (Lot 1) si Elaborare SF (studiu de fezabilitate) pentru Reabilitare/Modernizare DN73C km 55+000 – km 68+000 Tigveni – Municipiul Ramnicu Valcea (Lot 2) în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare – Îmbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a metroului, Obiectiv Specific OS 1.1 Apel de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere – sprijin pregatire proiecte de investitii, Operaţiunea – Cresterea mobilităţii pe reţeaua rutieră TEN-T centrală.

În viziunea CNAIR (viziune politică similară a PSD şi USR), DN 73C trebuie să fie drumul de legatura ce asigura conexiunea cu Autostrada Sibiu – Pitesti, în zona Curtea de Arges (mai exact a nodului rutier de la Curtea de Arges). Obiectivele specifice ale proiectului: elaborare DALI inclusiv Expertiza Tehnica (Lot 1), asistenta Tehnica acordata Beneficiarului pentru sustinerea Aplicatiei de Finantare (Lot 1), asistenta Tehnica pentru pregatirea documentatiei de atribuire a contractului de proiectare si executie lucrari (Lot 1), elaborarea Studiului de fezabilitate (Lot 2), asistenta Tehnica acordata Beneficiarului pentru sustinerea Aplicatiei de Finantare (Lot 2), asistenta Tehnica pentru pregatirea documentatiei de atribuire a contractului de proiectare si executie lucrari (Lot 2). Valoarea totală a proiectului este de 6,801,426.08 lei şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 4,873,769.71 lei, 15% contribuţia proprie - 860,077.00 lei, restul de 1,067,579.37 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata estimată de execuţie a proiectului (doar DALI şi SF) este de 22 luni.

Turcii de la Maykat, ruşii din spatele Strabag şi italienii de la Astaldi, în competiţie pentru ultimul lot de autostradă necontractat

Tot săptămâna trecută, CNAIR a anunţat că au fost depuse trei oferte pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3, dintre Cornetu şi Tigveni, a Autostrăzii Sibiu - Piteşti, care are o lungime de 37,4 km. Acestea sunt:
• ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. - OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. - YAPI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. - GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş.;
• ASOCIEREA STRABAG SRL - ACCIONA CONSTRUCCION SA;
• ASOCIEREA ASTALDI SPA - TANCRAD SRL.

Acesta este ultimul lot al Autostrăzii Sibiu - Piteşti care nu este încă contractat pentru execuţie şi cel mai important pentru judeţşul Vâlcea, dar şi pentru accesul Olteniei înspre viitoarea autostradă. Valoarea contractului este estimată între 5,3 si 5,8 miliarde de lei, fără TVA. În cadrul proiectului vor fi construite 95 de poduri şi pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/galerie, două noduri rutiere (Cornetu şi Văleni) şi un ecoduct în zona localităţii Călineşti.

Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de 122 de km, este împărţită în 5 secţiuni, va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European.
Ea ar fi trebuit să fie dată în folosinţă cel târziu în 2021.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...