Actualitate

Exemplu de administraţie liberală

UN NOU PAS IMPORTANT pentru realizarea celei mai mari investiţii din judeţul Sibiu „Construirea Noului Spital Judeţean”!
✔ A fost semnat contractul pentru elaborarea cererii de finanţare şi asistenţa tehnică pe perioada evaluării acesteia. Valoarea contractului este de peste 3,8 milioane de lei, faţă de 4.895.109 lei fără TVA, valoarea iniţială.

Consiliul Judeţean Sibiu a semnat un contract de peste 3,8 milioane de lei pentru realizarea celei mai mari investiţii din judeţul Sibiu ”Construirea Noului Spital Judeţean”

Consiliul Judeţean Sibiu face încă un pas important pentru realizarea celei mai mari investiţii din judeţul Sibiu – ”Construirea noului Spital Judeţean”. La începutul acestei săptămânii a fost semnat contractul pentru prestarea următoarele servicii: consultanţă şi asistenţă tehnică – elaborare documentaţii de atribuire, scrierea cererii de finanţare, precum şi realizarea şi furnizarea platformei de digitalizare a procesului de achiziţii. Valoarea acestuia se ridică la suma de 3.892.500 lei fără TVA faţă de 4.895.109 lei fără TVA, valoarea iniţială.

Contractul a fost încheiat cu ACC INFRASTRUCTURE SRL din Sibiu, pe o perioadă de 16 luni cu posibilitatea de prelungire în funcţie de necesităţile legate de asigurarea finanţării obiectivului de investiţie.

Alături de experţii companiei, echipa tehnică a Consiliului Judeţean Sibiu va pregăti toate documentaţiile pentru achiziţiile prevăzute în proiect, inclusiv pentru contractarea lucrărilor de execuţie, iar la momentul publicării ghidurilor de finanţare vor elabora cererea de finanţare, asigurând şi asistenţa tehnică pe perioada evaluării acesteia.

Ca element de noutate pentru o investiţie publică, aceştia vor realiza o platformă digitalizată a procesului de achiziţii, care va asigura un grad ridicat de transparenţă, eficienţă şi promptitudine în procesul de achiziţie a serviciilor de management şi asistenţă a proiectului, a celor de audit financiar şi a lucrărilor de execuţie a Noului Spital Judeţean.

Prin intermediul platformei vor fi integrate informaţiile prevăzute în Proiectul Tehnic, cu cele referitoare la Managementul de implementare a proiectului, precum şi cu cele care ţin de Construcţia efectivă a spitalului. Astfel, echipa de proiect va pregăti o primă etapă de digitalizare a întregului proces de planificare, urmărire, execuţie şi operare a obiectivului de investiţii.

După obţinerea Autorizaţiei de Construire şi predarea Proiectului de Tehnic de Execuţie, facem un alt pas important pentru realizarea celui mai mare proiect de investiţie al judeţului Sibiu. Vom lucra în paralel atât partea de achiziţie pentru construirea Noului Spital – care va avea clauze suspensive, dar şi cererea de finanţare pentru obţinerea de fonduri europene şi de aceea o platformă digitalizată va asigura din toate punctele de vedere o gestiune eficientă a întregului proiect. Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să încheiem contractul pentru execuţia noului spital.

Pentru anul 2022, Consiliul Judeţean Sibiu a prevăzut în bugetul local al judeţului Sibiu suma de 8.687.440 lei pentru continuarea demersurilor în vederea realizării acestei investiţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...