Eveniment

Sportivă băgată în spital de maidanezii craioveni

O atletă de numai 10 ani a fost atacată de o haită de câini fără stăpân aciuaţi pe stadionul „Ion Oblemenco”

O fetiţă de zece ani a fost transportată la spital după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce făcea antrenament la atletism pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, primarul Lia Olguţa Vasilescu spunând că din zonă au fost ridicaţi toţi câinii, dar, inexplicabil, au apărut alţii. Incidentul a avut loc săptămâna trecută, în timp ce fetiţa se antrena la atletism, pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova. Copila este elevă la Liceul Sportiv „Petrache Trişcu” din Craiova şi membră a Clubului Sportiv Municipal.

Salvată de colegi

În urma incidentului, fetiţa a fost transportată la spital, însă nu a rămas internată, întrucât muşcăturile nu au fost grave. „Fata a ajuns puţin mai târziu la antrenament. Ceilalţi sportivi o aşteptau la start, iar ea se încălzea pe margine în spatele lor. A fost atacată de o haită de câini, iar dacă nu săreau colegii o sfâşiau”, a spus Ana Pădureanu, antrenoarea fetiţei. În urma incidentului, fetiţa a fost transportată la spital, însă nu a rămas internată, întrucât muşcăturile nu au fost grave. „M-am deplasat la faţa locului, am găsit imagini de coşmar. Fetiţa era încă în stare de şoc. Am mers apoi la două spitale unde a făcut injecţie antirabic la unul şi antitetanos la altul. Din fericire, n-a fost nimic grav şi fetiţa a fost dusă acasă”, a declarat Marius Toma, directorul Direcţiei de Sport Dolj.

Stadionul interzis

"Este inexplicabil ce se întâmplă în ultima perioadă cu zecile de câini care apar de la o zi la alta în toate zonele oraşului. În zona stadionului au fost ridicaţi toţi câinii acum două săptămâni.", Lia Olguţa Vasilescu, primar Craiova

Directorul Direcţiei Judeţene de Sport Dolj, Marius Toma, a spus că antrenamentele pe pista stadionului au fost întrerupte.
„Am sunat la Serviciul de Ecarisaj şi am înţeles că au trimis nişte echipe acolo, oricum voi întrerupe antrenamentele pe pista stadionului atât din această cauză, cât şi coroborat cu vremea de afară, rămâne ca sportivii noştri să-şi desfăşoare antrenamentele în cadrul sălii închise”, a declarat, vineri, Toma. După incident, Serviciul de Ecarisaj al Primăriei a trimis mai mulţi angajaţi să prindă şi să ridice câinii. Stadionul din Craiova are mai mulţi administratori, care au în concesiune de la Consiliul Local mai multe zone ale acestuia. Astfel, Direcţia de Sport, care are în concesionare pista de alergare, susţine că vinovaţi de producerea acestui incident sunt administratorul stadionului, care are în concesiune tribunele, şi Primăria Craiova.

Olguţa Vasilescu o scaldă în explicaţii

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, spune că, în urmă cu două săptămâni, din zona stadionului au fost ridicaţi toţi câinii, susţinând că este inexplicabil cum au apărut alţii. „Este inexplicabil ce se întâmplă în ultima perioadă cu zecile de câini care apar de la o zi la alta în toate zonele oraşului. În zona stadionului au fost ridicaţi toţi câinii acum două săptămâni. După cum se ştie, Complexul sportiv «Ion Oblemenco», precum şi pista stadionului sunt administrate de două persoane juridice care au obligaţia, prin lege, să asigure siguranţa şi integritatea corporală a persoanelor şi sportivilor care desfăşoară activităţi în această zonă. În paralel am dispus instituirea de filtre la toate intrările din oraş pentru că avem sesizări despre faptul că în municipiul Craiova sunt aduşi câini fără stăpân, din alte localităţi”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. Stadionul „Ion Oblemenco”, simbolul Universităţii Craiova, este de aproape doi ani în paragină. De când a fost dezafiliată echipa de fotbal, nimeni nu a mai investit niciun leu în stadion, astfel că acum o mare parte din scaune sunt distruse, arena e plină de gropi şi au crescut arbuşti în tribune.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...