Actualitate

Acţiuni de promovare a programelor de minimis în judeţul Dolj

Echipe mixte formate din specialişti din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Dolj şi din cadrul Oficiului Fitosanitar Judeţean Dolj au organizat o întâlniri pentru a promova „Programul de susţinere a producţiei de legume în spaţiu protejat” şi „Programul de susţinere a producţiei de usturoi”.

Datorită bazinelor legumicole reprezentative pentru judetul Dolj, localităţile Sadova şi Dăbuleni au fost alese pentru demararea acestor acţiuni.

Având în vedere potenţialul ridicat al zonelor, specialiştii din subordinea MADR, împreună cu reprezentanţii autorităţilor publice locale ale comunei Sadova şi ale oraşului Dăbuleni, le-au explicat producătorilor condiţiile de accesare ale celor două programe de minimis, cât şi metode privind combaterea agenţilor fitopatogeni conform buletinelor de avertizare, dar şi obligaţiile ce le revin privind utilizarea de produse pentru protecţia plantelor omologate.

De asemenea, producătorilor locali le-a fost explicată necesitatea respectării dozelor cât şi a timpilor de pauză în utilizarea produselor pentru protecţia plantelor, completarea registrelor de evidenţă a tratamentelor, dar şi obligaţia de a informa OFJ cu privire la orice suspiciune de contaminare sau anomalie a plantelor.

Le-a fost reamintit faptul că utilizatorii de produse fitosanitare sunt obligaţi să returneze ambalajele folosite ale acestora.

Acţiunile vor continua în perioada următoare şi în alte localităţi din judeţul Dolj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...