Sport

Alexandru Maxim la Steaua? Poate din vară

Adus la Pandurii de la Espanol II, mijlocaşul gorjean ar putea evolua din sezonul viitor la Steaua

Sosit la Târgu Jiu în vara anului 2011, mijlocaşul de 22 de ani va mai rămâne la Pandurii şi pentru returul actualului campionat. Deşi cluburile s-au înţeles deja în privinţa tranzacţiei, jucătorul a evitat să semneze şi aşteaptă oferte din străinătate. „Alex va rămâne până în vară la Pandurii, pentru că vrea să rămână în vederile selecţionerului. Asta este situaţia în acest moment. Există interes mare din Germania, Italia şi două echipe din Spania. La ora actuală însă, singura ofertă vine de la Steaua. În vară va alege unde vrea să meargă”, a spus impresarul Lucian Marinescu. În cazul în care va opta pentru Steaua, transferul va costa 500.000 de euro, iar, în contul lui Maxim, liderul Ligii 1 îl va ceda definitiv pe Răduţ şi îi mai trimite la Pandurii pe portarul Stanca şi pe atacantul Rocha. Gorjenii vor păstra şi 20% dintr-un viitor transfer. „Maxim va semna pe 8.000 de euro pe lună, dar îi va creşte salariul în funcţie de evoluţiile sale. La fel am făcut şi cu Gardoş sau Rusescu. Are 22 de ani, e copil încă, să vedem dacă va confirma la Steaua. E plecat de la 14 ani de acasă. Este un copil trecut prin multe greutăţi. A fost în Spania singur, s-a descurcat. Este puternic şi eu cred că se va adapta. Jucătorul va veni în vară. M-a costat ceva: 500.000 de euro, plus Răduţ, Rocha şi Stanca. 1.450.000 de euro costă cu totul”, a dezvăluit patronul Gigi Becali, care în acest an îi mai transferase de la Pandurii pe Pintilii şi Chiricheş, iar în trecut pe Martinovic şi Matei.
„Pe Stanca îl cunosc, va fi un concurent serios pentru Mingote, sunt doi portari experimentaţi şi de valori apropiate. Rocha a avut evoluţii foarte bune la Chiajna, dar a jucat foarte puţin în turul acestui campionat. E un jucător talentat, este un om de gol, dar nu ştiu care va fi motivaţia unui jucător când trece de la Steaua la o echipă precum Pandurii. Poate să fie decepţionat că nu i s-au dat şanse prea multe sau, dimpotrivă, poate să aibă ambiţia de a demonstra ce poate”, a comentat Petre Grigoraş.

Grigoraş vrea 5 achiziţii

Rămas cu lotul descompletat, antrenorul Pandurilor a declarat că are nevoie de cel puţin cinci jucători noi în această iarnă. „Un fundaş central, obligatoriu un mijlocaş la închidere, dar şi trei atacanţi, doi pe fiecare parte şi unul central. Nu e vorba de o listă anume. E vorba de jucători tineri, de perspectivă şi sunt jucători care să se adapteze stilului nostru de joc. Doar atacantul central, acel număr 9 veritabil de care avem atâta nevoie, este un fotbalist cu experienţă, în rest toţi sunt tineri. Nu e niciun secret că îl vreau pe Pena, dar acum să vedem cât ne cere Oţelul pe el. Acum mingea e la fileul conducerii. Dacă se va ţine cont de părerea mea, bine, dacă nu, continuăm cu ce avem, însă să nu avem cine ştie ce pretenţii de acum încolo”, a dezvăluit Grigoraş. Echipa sa se va reuni pe 11 ianuarie, iar 4 zile mai târziu va pleca în primul cantonament din Antalya, care se va încheia pe 27 ianuarie. Al doilea stagiu de pregătire se va desfăşura tot în Antalya, în perioada 2-15 februarie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...