Sport

Handbal feminin - Campionatul European din Serbia

Bulatovic şi Jovanovic, campioane la Euro!

Muntenegrencele au reuşit să întrerupă dominaţia nordicelor în handbalul european

Jucătoarele Oltchimului, Katarina Bulatovic şi Marija Jovanovic au câştigat titlul european la turneul final din Serbia, după o finală dramatică cu Norvegia, decisă după două serii de prelungiri: 34-31.

Bulatovic şi Jovanovic vor reveni la Rm. Vâlcea cu aurul european de gât, o performanţă pe care naţionala Muntenegrului a dovedit că o merită cu prisosinţă. În vară, Muntenegru pierdea finala olimpică tot contra Norvegiei, după un arbitraj scandalos din partea a două surori franceze. Acum, Muntenegru a dat peste Norvegia şi în finala Europeanului şi lucrurile s-au schimbat, est-europenele câştigând cu 34-31 (12-11, 24-24, 28-28) şi întrerupând astfel dominaţia nordicelor, care câştigaseră ultimele patru ediţii. Muntenegru a avut ghinion, a fost egalată în extremis în finalul timpului regulamentar, dar şi în finalul primei serii de prelungiri. Esticele au avut însă nervi de oţel şi Norvegia nu a mai ţinut însă pasul şi în a doua serie a prelungirilor. Naţionala lui Adzici a avut spirit de luptă, psihic de fier, o putere fantastică de a se mobiliza, indiferent de scor, de arbitraj, de probleme, dar şi handbaliste care şi-au asumat riscuri, care au evoluat fără complexe, care au suferit dar au găsit resurse să alerge până la capăt. ”E un lucru extraordinar pentru Oltchim să aibă în echipă două vicecampioane olimpice şi campioane europene. Le-am sunat să le felicit, am vorbit cu Jovanovic, era foarte fericită”, a spus preşedintele clubului vâlcean, Petre Berbecaru.
Interul Oltchimului, Katarina Bulatovic a fost golgetera detaşată a turneului final din Serbia, cu 56 de goluri în şapte jocuri, dar şi a doua în topul paselor decisive, după colega ei, Knezevic. Katarina a fost desemnată de specialişti ca cel mai bun inter dreapta al turneului final şi face parte astfel din ”şaptele” ideal al competiţiei din Serbia, deşi merita poate titlul de cea mai bună jucătoare, obţinut de norvegianca Anja Edin.
Oltchim se va reuni în formulă completă abia pe 4 ianuarie, când va relua pregătirile pentru grupele principale ale Ligii Campionilor. Până atunci, roş-albastrele au program individual de pregătire de la antrenorul Vestergaard.

În vară, Muntenegru pierdea finala olimpică tot contra Norvegiei, după un arbitraj scandalos din partea a două surori franceze. Acum, Muntenegru a dat peste Norvegia şi în finala Europeanului şi lucrurile s-au schimbat, est-europenele câştigând cu 34-31 şi întrerupând astfel dominaţia nordicelor.

Revine şi Leynaud

Operată la ligamentele încrucişate ale genunchiului stâng în luna septembrie, după o accidentare stupidă la antrenamente, portarul Amandine Leynaud va reveni la pregătirea Oltchimului începând cu data de 4 ianuarie. „Recuperarea ei a decurs foarte bine, revine la antrenamente odată cu echipa. Cred că va intra şi în jocurile din grupele principale ale Ligii Campionilor. Nu ştiu dacă va apuca să joace din februarie, dar cu siguranţă, din martie va fi pe teren”, a anunţat preşedintele Petre Berbecaru.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...