Actualitate

Călimăneşti, staţiunea de top a Vâlcii

Revenire surprinzătoare a turismului vâlcean. În 2021, Călimăneştiul a înregistrat o creştere de 80% a numărului vizitatorilor

După primul an de şoc al pandemiei, când zona HoReCa a fost aproape îngenuncheată de restricţiile sanitare impuse de autorităţi, 2021 a fost un an al redresării pentru hotelierii din staţiunile vâlcene. Chiar şi sub presiunea unor noi valuri de infectări cu COVID, turismul vâlcean a reuşit să traverse cu bine al doilea an de criză sanitară, numărul vizitatorilor din staţiuni crescând cu până la 80% comparativ cu anul anterior. Anul trecut, Călimăneştiul a fost în topul preferinţelor turiştilor care au vizitat Vâlcea. Conform datelor oficiale oferite de Centrul de Informare Turistică din staţiunea vâlceană, numai în primele 10 luni ale anului trecut, 160.000 de vizitatori petrecuseră cel puţin o noapte într-un hotel sau o pensiune de pe raza localităţii. Numărul întrece cu mult cifra raportată pe întreg anul 2020, când doar 107.120 de turişti au poposit în staţiunea de pe Valea Oltului, iar estimările anunţă o creştere totală de peste 80% a numărului de cazări.

Avantajele Călimăneştiului stau atât în renumele apelor minerale din staţiune, cât şi în poziţionarea sa pe unul dintre cele mai tranzitate drumuri din ţară: DN7 sau în învecinarea cu localităţi care şi-au făcut un renume în organizarea unor festivaluri internaţionale, aşa cum este Brezoiul, gazdă a Open Air Blues Festival.

Topul este completat de Băile Olăneşti şi Băile Govora, staţiunile anunţând o creşte de 60%, respectiv 55% a numărului de turişti în 2021. ”Creşterea de 60% în numărul de cazări înregistrate în 2021 este de bun augur pentru noi”, a comentat Sorin Vasilache, primarul din Băile Olăneşti. ”Nu avem atuurile pe care le are Călimăneştiul, unde turismul de tranzit este, de asemenea la cote ridicate, alături de cel balnear, dar sunt convins că, uşor-uşor vom înregistra o creştere constantă a numărului de vizitatori”, a mai spus acesta.

În Băile Govora însă, tocmai pandemia pare să fi servit cel mai bine interesele economice ale hotelierilor din zonă, capacităţile de cazare fiind căutate de persoanele care au contactat virusul SARS-CoV2 şi care au venit aici pentru tratament.

”Interesul nostru este să rămânem o staţiune balneoclimatrică de top în România, dar, în acelaşi timp, vrem să diversificăm specificul cu noi servicii duse spre zona de divertisment. Avem în plan construirea unui parc de aventuri în staţiune, iar odată finalizată această investiţie vom putea vorbi de o staţiune turistică modernă deschisă vizitatori de diferite vârste”, a puncta şi primarul din Băile Govora, Mihai Mateescu.

Zona Voineasa-Malaia a intrat şi ea în vizirul turiştilor, dar un flux masiv de vizitatori s-a înregistrat mai ales în sezonul rece, capacităţile de cazare fiind căutate îndeosebi de schiorii veniţi la Transalpina Ski Resort, pârtia deschisă deasupra lacului Vidra.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...