Economic

Prioteasa atrage investitori spanioli în Bănie

Reprezentanţii companiei COPISA se arată interesaţi de proiectul parcului industrial de lângă Aeroportul Craiova

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu reprezentanţii companiei COPISA, parte a unui consorţiu de firme din Spania, care s-au interesat de investiţiile pe care le-ar putea dezvolta în judeţul Dolj. Ion Prioteasa a făcut o scurtă prezentare a judeţului, punctând oportunităţile de afaceri pe care Consiliul Judeţean le oferă investitorilor străini pe cele 85 hectare de teren din jurul Aeroportului Craiova.

Suprafaţă record alocată unui nou proiect

Cu 85 de hectare aflate în intravilanul municipiului alocate acestui proiect iniţiat de autorităţile doljene, Craiova ocupă primul loc în rândul municipiilor reşedinţă de judeţ care se deschid în faţa potenţialilor investitori. „La Consiliul Judeţean Dolj formăm un grup de lucru care este împreună de zece ani şi ne-am constituit într-o echipă care a dorit să atragă cât mai multe investiţii aici, în Dolj. Deloc întâmplător, Doljul se află între primele judeţe la atragerea de fonduri europene nerambursabile. În ultimii doi ani, peste 400 de milioane de euro au fost aduşi în Dolj pe diferite proiecte. La ieşirea din Craiova spre Bucureşti, în zona Aeroportului, avem circa 85 de hectare de teren. O asemenea suprafaţă, care să se afle în intravilanul municipiului reşedinţă de judeţ, nu o mai deţine nimeni în România. Aceste terenuri suntem pregătiţi să le punem la dispoziţia oricui doreşte să facă o investiţie majoră, prin care să creăm locuri de muncă pentru oameni”, a precizat Prioteasa. Doljul a început să devină unul dintre judeţele atractive pentru investitori în baza proiectelor implementate în reabilitarea şi modernizarea Aeroportului din Craiova, ca şi prin construirea podului de peste Dunăre, dintre Calafat şi Vidin.

Spaniolii, interesaţi să investească în construcţii

La rândul său, David Saiz Olmo, director pe România al Copisa Constructora Pirenaica SA, a spus: „Suntem de ceva timp în România şi avem idee de cum să lucrăm aici şi cum să implementăm un proiect. În prezent, Grupul Copisa cuprinde cinci domenii de activitate, ocupându-se de executarea de proiecte de construcţii civile şi edilitare, concesiuni – de la construcţia până la punerea în folosinţă a acestora, domeniul industrial – care include proiectarea, construcţia, montajul şi întreţinerea oricărui tip de proiecte şi instalaţii, domeniul imobiliar cu lansări în acest sector, precum şi activităţi complementare de sprijin pentru proiecte de construcţie”. La întâlnirea cu delegaţia din Spania, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, au mai fost prezenţi directorul Direcţiei de Afaceri Europene, Ileana Măjină, şi arhitectul-şef al judeţului Dolj, Radu Pappa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...