Actualitate

Declaraţie politică!

Lucrând la sporirea culturii naţionale, lucrăm la mai binele nostru şi al celor care ne vor urma

Naţiunile, la fel ca persoanele, sunt libere să facă alegeri. Ceea ce aleg le defineşte şi le trasează drumul pentru viitor. În vremuri dificile, cum sunt acestea pe care le trăim, alegerile însele sunt mai greu de făcut şi mai pline de consecinţe.

E drept că asigurarea nevoilor de bază condiţionează, în bună măsură, resursele pentru a ne ocupa de cele superioare. Dar, e încă mai întemeiată susţinerea că omul nu trăieşte doar pentru îndestularea materială, ci, în primul rând, pentru sufletul său, pentru bine, pentru prietenie, pentru gânduri nobile. La fel şi naţiunile sunt mai puternice, mai solidare, atunci când se strâng în jurul simbolurilor, al tradiţiilor şi al speranţelor de viitor. Un asemenea simbol este Mihai Eminescu a cărui zi de naştere, 15 ianuarie, au hotărât românii să fie Ziua Culturii Naţionale.

Cultura este cel mai bun mediu pentru ca fiecare să-şi dezvolte disponibilităţile şi pentru ca ţara să se afirme înaintea veacurilor şi a neamurilor. Cultura, şi în special aceea naţională, aceea în limba şi obiceiurile noastre, aceea care poartă şi ţine împreună pe cei trecuţi cu cei viitori, ne educă, ne dă puterea de a ne cere drepturile şi de a ne respecta obligaţiile. Lucrând la sporirea culturii naţionale, lucrăm la mai binele nostru şi al celor care ne vor urma, la cinstirea înaintaşilor. Să facem alegerea cea bună şi să spunem astăzi, de Ziua Culturii Naţionale: "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie...La trecutu-ţi mare, mare viitor!"

- Filiala PNL Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...