Politică

Claudia Banu: “Orice atac asupra pădurarilor va fi aspru sancţionat!”

Întâlnirea de luni, 10 ianuarie, câţiva lucrători din domeniul silvic, din Judeţul Vâlcea, a fost una extrem de interesantă şi a evidenţiat multe din problemele cu care aceştia se confruntă, dar şi cerinţe mai vechi, spune Claudia Mihaela Banu, senator al PNL Vâlcea. O solicitare importantă şi-a găsit rezolvarea, zilele acestea. Parlamentul a aprobat în luna decembrie a anului trecut, proiectul de lege, care modifică articolul 257 alin. (4) din Legea 286/2009 privind Codul penal, iar din data de 9 ianuarie, a intrat în vigoare Legea nr. 8/2022, care prevede o protecţie sporită pentru brigadieri, pădurari, subingineri, ingineri şi tehnicieni silvici.

“O astfel de modificare a legii era mai mult decât necesară, în opinia tuturor celor prezenţi la discuţie, dat fiind faptul că, în ultimii ani, s-a constatat o creştere considerabilă a agresiunilor împotriva lor.
Iată câteva din atacurile asupra pădurarilor, care vor fi aspru pedepsite:
- ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii;
- săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu;
- faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al funcţionarului public.

În calitatea mea de senator al României, voi susţine ori de câte ori va fi nevoie, proiecte care să ducă la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, să-i protejeze şi care, să ne asigure, fiecăruia dintre noi, demnitatea şi onoarea profesiei. Ca să putem apăra pădurile şi să le lăsăm moştenire generaţiilor viitoare, este nevoie ca #LEGEA să-i protejeze pe toţi cei care apără patrimoniul silvic naţional”, arată senatoarea vâlceană.

- Cabinet parlamentar Claudia Mihaela Banu, senator PNL Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...