Politică

Declaraţie politică!

Eugen Neaţă: Cum se iniţiază legi şi amendamente în Parlamentul României

Cineva, un cititor al acestei pagini, a vrut să ştie care este procesul de iniţiere a unei legi sau a unui amendament în Parlamentul României. Îi mulţumesc pentru curiozitate. Îmi oferă prilejul de a spune două-trei vorbe despre cea mai importantă dintre activităţile mele de parlamentar.
Şi legile noi şi amendamentele la legi existente pornesc de la o nevoie socială, identificată ca atare de cei care au dreptul să iniţieze legi şi modificări legislative. Ca deputat în Parlamentul României, am acest drept şi mi l-am exercitat de foarte multe ori în cei peste cinci ani de mandat. De îndată ce identific un subiect care poate conduce la o iniţiativă legislativă, mă apuc de lucru. De cele mai multe ori, domeniul nu-mi este foarte cunoscut. Protecţia mediului, protecţia socială, legislaţia muncii, investiţiile publice şi afacerile sunt domenii de activitate care necesită un efort de înţelegere pentru a le aborda. Eu mă consult cu specialişti, de la profesionişti în fondul forestier şi până la practicieni în biblioteconomie, ca să dau două exemple. A fost nevoie la un moment dat să mă documentez în ceea ce priveşte practica europeană în plasarea acvaculturilor pe sursele de alimentare cu apă potabilă, pentru a reconstrui legislaţia care să permită refacerea păstrăvăriei de pe lacul Brădişor, de exemplu.
După această etapă, a documentării, urmează formularea propriu-zisă a iniţiativei legislative ori a amendamentului, un text în care fiecare cuvânt contează, el putând limpezi situaţia legislativă sau putând să o complice şi mai mult, precum şi formularea expunerii de motive. De regulă, etapa redactării se petrece în biroul de parlamentar, unde am toate condiţiile de lucru.
Urmează momentul depunerii. Înaintea lui, eu am obiceiul să invit câţiva colegi să mi se alăture cu semnătura lor. Este un moment strategic important, urmând ca împreună cu ei să urmăresc drumul iniţiativei în comisii. Acest drum este foarte important pentru că avizul, favorabil sau nu, al comisiilor este de obicei decisiv pentru votul final, dat în plen. Urmează, aşadar, susţinerea în comisii şi votul în plen. Urmăresc personal drumul prin comisii. Particip direct la multe dintre şedinţele din comisii. Fac lobby pentru fiecare iniţiativă. Argumentez. La fel cum fac şi înainte de votul care se dă în plen.
O iniţiativă legislativă nu este un text născut din inspiraţie şi nu are un traseu lin prin Parlamentul României pentru cel care o redactează cu adevărat şi o urmăreşte de la un capăt la altul al procesului de legiferare. La capătul acestui proces se află satisfacţia de a fi ajutat la îmbunătăţirea vieţii unor oameni, cum sunt cei care au locuit în ultimii treizeci de ani în zonele cu poluare remanentă din Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea şi localităţile situate în jurul acestora. Lumea a numit acea iniţiativă cu numele meu, Legea Eugen Neaţă.
La finalul acestei munci am descoperit de cele mai multe ori recunoştinţa oamenilor şi acest lucru mă determină să merg în continuare pe acest drum, care începe cu identificarea unei probleme şi se încheie cu rezolvarea ei prin iniţierea de legi şi de amendamente la legi de mult depăşite de realitatea în care trăim.

Eugen Neaţă, deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...