Ultima Oră

EXCLUSIV! Siguranţă şi încredere! Alegerile conducerii Corpului Naţional al Poliţiştilor de la Vâlcea, acuzate violent de măsluire chiar de către poliţişti!

Corpul Naţional al Poliţiştilor, structura teritorială Vâlcea, a avut la început de decembrie a.c. alegeri pentru stabilirea noii conduceri. Până acum, aproape nimeni din rândul poliţiştilor vâlceni nu pare a şti exact când au început, ci doar ce rezultate au avut, iar acestea, susţin majoritatea celor consultaţi de noi dintre membrii CNP (pentru că nu toţi poliţiştii vâlceni şi fac parte din asocierea profesională), dinaintea încheierii procedurii de vot. La anul ar trebui să se desfăşoare un al doilea tur de alegeri doar pentru funcţia de preşedinte, între comisarii şefi Ion Matei (adjunct al Inspectorului şef al IPJ Vâlcea) şi Sorin Oară (Şef al serviciului Cazier, fost inspector-şef până la începutul lui 2020), ambii favoriţi pentru a ocupa funcţiile de şef şi adjunct la IPJ Vâlcea din primăvară. Momentam, trecem peste backroundul (şi) cu puternic iz politic al situaţiei şi o prezentăm pe scurt, aşa cum reiese din cercetările de până acum, urmând a reveni cu date şi declaraţii suplimentare în ianuarie 2022, inclusiv, sperăm noi, cu răspunsurile oficiale pe care le vom solicita în baza Legii 544/2001.

Prin intermediul poştei electronice am primit acum aproape două săptămâni o sesizare, cu două capturi foto ataşate, din care, momentan, selectăm: “Ne-a sunat pe mai mulţi domnul Matei şi ne-a spus să intrăm pe platformă să îl votăm. Ne-a mai zis că, oricum, cel mai probabil, se vor face alegeri la anul pentru turul doi, unde or să fie el cu domnul Oară. Discuţia asta a avut loc înaintea finalizării procedurii de vot şi a aflării rezultatelor. Am constatat multe bizarerii şi în completarea procedurii pe pe platforma electronică dedicată, una special construită în aşa fel încât să nu poţi greşi, în mod normal. Foarte mulţi dintre noi, poliţiştii, nu am ştiut, nu s-a făcut un anunţ oficial clar, când începe procedura şi pe ce durată exactă se desfăşoară. Apoi, au început semnele de întrebare şi mai mari, de la afişarea rezultatelor votului. Dacă însumăm voturile obţinute de cei trei candidaţi la funcţia de preşedinte, conform datelor afişate pe platformă, rezultă cu un vot mai puţin decât totalul voturilor valabil exprimate tot pe ea. Ceea ce ar trebui să fie imposibil. La fel, au fost diferenţe inexplicabile şi la cheile voturilor pentru celelalte funcţii! Per total, rezultă diferenţe inexplicabile cuprinse între 30 şi aproximativ 60 de voturi care nu ies pe cheile de verificare şi care au fost ignorate înainte de validare, chei care sunt de o simplitate elementară.”

Discuţiile de verificare purtate ulterior cu mai mulţi angajaţi ai IPJ Vâlcea, în zile diferite, par a confirma cele evidenţiate. Ba, ne-au fost furnizate şi alte motive de punere sub semnul întrebării a seriozităţii acestor importante alegeri pentru singura asociaţie profesională a poliţiştilor (a nu fi confundată cu sindicatele).

Corpul Naţional al Poliţiştilor se organizează şi funcţionează potrivit Legii nr . 360/2002 privind Statutul poliţistului şi celorlalte prevederi legale care reglementează activitatea structurilor din care provin membrii săi. Corpul Naţional al Poliţiştilor funcţionează, potrivit legii, în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Fiecare consiliu teritorial este alcătuit dintr-un preşedinte, 2 vicepreşedinţi, un secretar , un trezorier şi 4 membri, aleşi de adunarea generală prin votul direct şi secret al unei majorităţi de două treimi din numărul membrilor prezenţi.

CNP are atribuţii foarte importante, printre care reprezentarea în forul deliberativ naţional al CNP, reprezentarea în ATOP, asigurarea de puncte de vedere pentru diferite decizii ale MAI la nivel central şi teritorial, apărarea gratuită asigurată poliţiştilor care contestă sancţiuni primite, drept practic de veto în cazul unor anumite decizii, inclusiv unele de avansare sau numiri în funcţii ş.a. Deşi este, prin statut, asociaţie apolitică, din CNP pot face parte, dacă doresc, şi poliţiştii care s-au pensionat după ce au încetat activitatea.
Vom reveni cu amănunte.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

28.12.2021 - 22:35Marcel Popescu:Credeti ca intereseaza pe cineva aceste fraude? Şefii de pun în funcţii între ei. Cei mici şi multi nu conteaza. Ar fi interesant sa întrebaţi ce a făcut CNP Vâlcea pentru poliţişti în ultimii 8- 10 ani???

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...