Actualitate

9 decembrie – Ziua Internaţională Anticorupţie

Este consacrat faptul că, la data de 9 decembrie, întreaga lume sărbătoreşte Ziua Internaţională Anticorupţie. Evenimentul a fost iniţiat prin „Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei”, adoptată la New York, la 31 octombrie 2003. România a semnat Convenţia la data de 9 decembrie 2003 la Merida (Mexic) şi a ratificat-o prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004.

Data de 9 decembrie a fost stabilită ca Ziua internaţională anticorupţie începând cu anul 2006, prin Rezoluţia nr. 58/4 a Adunării Generale a ONU, prin care Adunarea a adoptat Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei.

Ziua de 9 Decembrie marchează promovarea principiilor etice, legalitatea, integritatea, responsabilitatea şi transparenţa asupra propriilor acţiuni în afacerile publice şi private.

Potrivit forului internaţional, Ziua Internaţională Anticorupţie ne reaminteşte, în fiecare an, problematica prevenirii şi combaterii corupţiei, fiind astfel o dovadă a faptului că se conştientizează gradul ridicat de ameninţare reprezentat de corupţie la nivel internaţional.

De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.

Cu ocazia aniversării acestei zile, Direcţia Generală Anticorupţie se prezintă ca o instituţie ce continuă să acţioneze cu fermitate în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dar şi a celorlalte categorii de funcţionari publici.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa faţă de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă motto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.
Lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea doresc atragerea cetăţenilor şi a funcţionarilor oneşti în lupta cu acest flagel sens în care, pe data de 9 decembrie au distribuit materiale promoţionale cu mesaje anticorupţie în diferite locaţii din municipiul Rm. Vâlcea, care au drept scop conştientizarea românilor cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de corupţie.

În acelaşi timp, se doreşte responsabilizarea cetăţenilor şi funcţionarilor publici, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unor lucrători M.A.I. în fapte de corupţie.

În acest context, reamintim că, în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre şi toate persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie în care poate fi implicat personalul M.A.I., avem oricând la dispoziţie linia Call center anticorupţia. - 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

La nivel judeţean, puteţi formula sesizări la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie VÂLCEA –0250703260 sau vă puteţi adresa la sediul serviciului din municipiul Râmnicu-Vâlcea, str. Calea lui Traian nr. 93 sau prin e-mail la adresa valcea.dga@mai.gov.ro.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...