Politică

Claudia Banu denunţă acţiunile de sabotare a efortului antipandemic prin dezinformare a populaţiei şi chiar intimidare a reprezentanţilor statului

Claudia Banu, senator PNL de Vâlcea, se exprimă ferm împotriva acţiunilor tot mai virulente ale unor organizaţii obscure care au ca scop sabotarea efortului antipandemic al României. Printr-o declaraţie politică transmisă sub formă de comunicat şi presei, vâlceanca denunţă public forma de şantaj şi intimidare la care au ajuns să fie supuşi parlamentarii. Amănuntul făcut public “încununează” o acţiune anterioară de amploare destul de gravă de dezinformare şi manipulare organizată a populaţiei. Întrebarea legitimă este de ce statul român nu ia măsurile legale care se impun în astfel de cazuri.

“Nu mică mi-a fost surpriza să fiu abordată astăzi, alături de alţi colegi parlamentari, de către reprezentanţii unei asociaţii, care împărţeau pliante cu conţinut anti certificat verde, în mijlocul şedinţei camerelor reunite, cu ocazia şedinţei solemne organizate pentru marcarea a trei decenii de la adoptarea Constituţiei României.
Invocând aşa-zise dovezi ştiinţifice, respectiva asociaţie încearcă să acrediteze ideea că majoritatea cetăţenilor ar fi împotriva certificatului, ameninţându-ne cu ura oamenilor, dar şi cu taxarea la vot.

Câteva rânduri mai încolo, urmează ameninţări mai blânde, dar la fel de evidente. Finalul e însă de-a dreptul politicos. Suntem rugaţi frumos să votăm pentru binele a «90% dintre cetăţeni, pentru binele nostru, al tuturor».

Desigur, este încă o tentativă de intimidare din partea unor asociaţii obscure, urmărindu-se punerea de presiune asupra senatorilor şi deputaţilor de a nu vota în favoarea adoptării certificatului verde.

Mi se pare cel puţin ridicol să soliciţi acest lucru, argumentând că ar fi în interesul nostru, al tuturor. În contextul în care România se luptă de luni de zile cu o criză sanitară fără precedent, există încă mulţi semeni de-ai noştri care consideră că măsurile de prevenţie şi control sunt nu numai inutile, ba chiar îndreptate împotriva poporului.

Această campanie agresivă de dezinformare şi intimidare trebuie să înceteze. Certificatul verde este folosit deja pe scară largă în multe dintre state, iar România trebuie să facă tot posibilul pentru a limita dezastrul provocat de Covid 19, instituind măsuri ferme de control şi prevenţie.

Nu voi ceda niciodată la astfel de presiuni. Consider că de aceea am primit votul cetăţenilor, pentru a-i reprezenta cu cinste şi responsabilitate, pentru a contribui la o societate normală, educată şi sănătoasă.

Stop dezinformării! Stop minciunii! Stop pandemiei!”
- Cabinet parlamentar Claudia Mihaela Banu, senator PNL Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...