Politică

28 noiembrie 1918, ziua unirii Marelui Ducat al Bucovinei cu România

La 28 noiembrie 1918, Congresul General al Bucovinei – format din reprezentanţii românilor, germanilor, polonezilor care formau majoritatea locuitorilor provinciei – a hotărât unirea Marelui Ducat al Bucovinei cu România.

Se încheiau astfel aproape 150 de ani de ocupaţie austriacă a inimii Moldovei lui Ştefan şi a unuia dintre cele mai importante leagăne ale românităţii. Vicisitudinile istoriei au făcut ca partea de Nord a Bucovinei să fie smulsă după al doilea război mondial de la trupul ţării odată cu Basarabia.

În această zi românii cinstesc memoria celor care au realizat cu eforturi şi sacrificii întoarcerea Bucovinei la patria mamă. Nu putem uita că unii dintre cei pe care îi omagiem astăzi au suferit rigorile comunismului. Tocmai de aceea trebuie să ne îndreptăm gândul şi către fraţii noştri din Bucovina de Nord şi să lucrăm pentru păstrarea vie a românităţii lor.

Fideli idealului naţional şi istoriei patriei, liberalii, ca făuritori ai României moderne, îşi apleacă cu respect fruntea în faţa înaintaşilor şi se dedică păstrării şi afirmării naţiunii române.

Filiala PNL Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...