Reportaj

Staţiunile vâlcene se reprofilează. Tratamentele post-COVID atrag turiştii

Turismul clasic din Vâlcea, cel balneoclimateric, are şansa să revină la viaţă, după ce valurile de infectări cu noul coronavirus au lăsat în urmă mii de bolnavi cu sechele la nivelul aparatului respirator.

Un bun exemplu îl reprezintă Băile Govora, staţiune care a atras până în toamna acestui an peste 2.500 de pacienţi veniţi tocmai cu astfel de deficienţe post-COVID.

”Eram pe val în 2019. Facem eforturi să revenim”

La nivelul anului 2019, Băile Govora ocupa un onorabil loc III în rândul staţiunilor balneoclimaterice din România, fiind chiar pe un trend ascendent, cu peste 30% mai mulţi turişti atraşi în staţiune faţă de 2018.

Impactul pandemiei a fost dureros, însă, după cum admite primarul oraşului staţiune din Vâlcea, Mihai Mateescu.

”Eram pe val în 2019, dar a lovit pandemia şi ne-am dus în cap. Facem eforturi să revenim în top şi am un proiect care vizează deschiderea unui centru naţional balnear pe raza localităţii”, punctează primarul Mateescu.

O pârghie în redresarea activităţii turistice din zonă o oferă cel mai mare operator turistic din localitate, SC Băile Govora SA.

Pachet balneo atractiv

80% din turiştii care au ajuns anul acesta în staţiunea din Vâlcea au fost atraşi de pachetul de recuperare post-COVID dezvoltat de balneologii din bazele de tratament ale staţiunii.

”Noi am lansat un pachet turistic pentru recuperarea post COVID, care cuprinde cazare cu demipensiune, examinare medicală de specialitate şi, ce este cel mai important pentru această recuperare, un număr de proceduri terapeutice atât inhalatorii cât şi de kinetoterapie, care îi ajută practic pe cei care au trecut prin boală şi au rămas cu sechele pulmonare să înveţe să respire corect. Nu suntem singurii din ţară care oferim astfel de pachete turistice, dar atuul nostru este că avem o experienţă de peste 100 de ani în tratarea afecţiunilor respiratorii, iar procedurile dezvoltate aici în decursul anilor s-au dovedit benefice în orice boală pulmonară. Acesta este şi motivul pentru care acest pachet turistic este şi foarte solicitat”, explică Violeta Niţulescu, directorul general al societăţii.

Vâlcea are 4 staţiuni recunoscute la nivel naţional care pot oferi servicii de recuperare post-COVID pentru persoanele trecute prin boală şi rămase cu deficienţe respiratorii, dar Băile Govora este cea mai cunoscută din punct de vedere al procedurilor dedicate afecţiunilor aparatului respirator.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...