Actualitate

Milionarul severinean Constantin Bădescu rămâne după gratii

Cauţiunea record de 100 miliarde lei vechi nu l-a ajutat să scape de arest

Curtea de Apel Craiova a admis recursul procurorului DIICOT Mehedinţi la soluţia dată de Tribunalul Mehedinţi care dispusese eliberarea din arest pentru o cauţiune de 100 de miliarde de lei vechi a milionarului severinean Constantin Bădescu. Aşa că omul de afaceri rămâne în continuare după gratii.

Răsturnare de situaţie în cazul milionarului severinean Costantin Bădescu, arestat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare şi evaziune fiscală în valoare de circa 12 milioane de euro. Iniţial, Tribunalul Mehedinţi a admis cererea de eliberare provizorie pentru o cauţiune record, mai exact pentru garanţii imobiliare în valoare de 100 miliarde de lei vechi. La recursul înaintat de procurorii DIICOT Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova, nu a fost de acord cu eliberarea lui Bădescu pe cauţiune, admiţând recursul procurorilor. Totodată, în şedinţa din data de 7 decembrie 2012, magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus restituirea cauţiunii prin radierea inscripţiilor ipotecare. Vorbim de garanţii imobiliare, 4 imobile deţinute de Bădescu, în valoare de 10 milioane de noi. „Curtea de Apel Craiova admite recursul. Casează încheierea şi rejudecând: Respinge cererea de eliberare provizorie pe cauţiune ca neîntemeiată. Dispune restituirea cauţiunii prin radierea inscripţiilor ipotecare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică” se arată în informarea Curţii de Apel Craiova pe portalul instanţelor.

Tribunalul Mehedinţi dispusese punerea în libertate a lui Bădescu

Cum încurcate sunt căile justiţiei, Tribunalul Mehedinţi, prin judecătorul Romică Uliu, admisese cererea de eliberare provizorie pe cauţiune a lui Constantin Bădescu într-o şedinţă publică din data de 4 decembrie 2012. De precizat că, înainte de asta, judecătorul Romică Uliu a înaintat cererea de abţinere în soluţionarea acestui dosar, dar Camera de Consiliu a respins cererea magistratului. De ce a dorit iniţial să refuze judecarea unui astfel de dosar rămâne în continuare un mister. Cert este că în final a dat o soluţie favorabilă eliberării din arest a lui Bădescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...