Administraţie

Firma lui Cornu, scenariu de coşmar pentru edilii vâlceni

Lucrările la pasajul suprateran din oraş s-ar putea bloca pentru un an

Paguba de 7,2 milioane lei înregistrată până acum de implementarea proiectelor pe fonduri europene în Râmnicu Vâlcea pare să nu fie singura năpastă care se abate asupra aleşilor din municipiu. O eventuală retragere a firmei SC Confort SA, patronată de „regele asfaltului din Banat”, Georgică Cornu, de la execuţia lucrărilor la pasajul suprateran cu calea ferată de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din oraş poate duce la un blocaj de un an în derularea investiţiei. În luna noiembrie, Georgică Cornu a solicitat intrarea în insolvenţă a firmei, în acest moment existând temerea că patronul Confort SA se pregăteşte să retragă societatea de la lucrările contractate.

„Nici nu vreau să mă gândesc la asta!”

În Primăria Râmnicului, edilii speră totuşi ca situaţia să nu fie atât de rea. „Eu sper că nu abandonează o lucrare care îi poate aduce un venit bun. Sper să nu fie decât zvonuri aruncate de rău-voitori. Dacă s-ar adeveri ar fi groaznic. Nici nu vreau să mă gândesc la asta! Situaţia se poate complica enorm. Evaluarea, organizarea unei noi licitaţii ar lua câteva luni. Problema apare abia după organizarea licitaţiei, pentru că, de obicei, se găseşte un participant care să conteste rezultatul. Reluarea lucrărilor ar putea dura şi un an”, declară înfiorat viceprimarul Gheorghe Ioniţă. Vestea însă circulă de ceva vreme şi în rândul consilierilor locali, iar rezolvarea nu pare a fi alta decât organizarea unei noi licitaţii. „Nu ştiu ce să spun! De domeniul acesta se ocupă vicele Ioniţă, dar ştiu că nu s-a luat încă o decizie în acest sens. Oricum, în cazul în care vor abandona, nu există altă oluţie decât organizarea unei noi licitaţii”, consideră consilierul liberal Eduard Vârlan.

Declinul „regelui” bănăţean a început în Mehedinţi

Declinul firmei a început în urmă cu două luni în Mehedinţi, când Cornu a dat afară peste 130 de muncitori din firmă, în ciuda contractelor grase pe care deţinea în judeţ. La doar o lună după aceea, „regele asfaltului din Banat” solicita în instanţă intrarea firmei în insolvenţă. Premoniţie sau nu, mâna dreaptă din Mehedinţi a lui Cornu, directorul Confort, Marian Dumitrescu, avertiza: „Dacă vom avea parte de o iarnă grea, Mehedinţiul va rămâne fără nicio firmă mare”. Conform acestuia, s-a ajuns în această situaţie din mai multe motive, în principal fiind vorba de blocajul financiar rezultat din cauza lucrărilor efectuate şi nedecontate. El a mai ţinut să precizeze că, iniţial, conducerea societăţii a încercat să trimită din salariaţi să muncească în detaşare la alte societăţi din cadrul grupului de firme, însă au refuzat din diverse motive. „La lucrările de pe DJ606 Bălăciţa-Gogoşu s-a sistat finanţarea de la Guvern, iar noi avem lucrări de 70 de miliarde lei vechi efectuate şi nedecontate de câteva luni de zile. E ceva de groază!”, afirmă Marian Dumitrescu.

Pasajul problemelor

De la iniţierea pasajului suprateran cu calea ferată problemele nu au întârziat să apară. În prima fază, proiectul iniţial a fost modificat de mai multe ori, nici la această oră nefiind foarte clar stabilit pe unde vor trece centurile ocolitoare ale acestuia. Nu mai devreme de noiembrie, un control al Direcţiei de Luptă Antifraudă a scos la iveală că licitaţia pentru proiectarea acestui obiectiv a fost făcută „cu dedicaţie”, bugetul acordat de Uniunea Europeană fiind diminuat cu 25%, aproximativ 1, 3 milioane euro. Banii vor trebui suportaţi din bugetul local al Râmnicului.

Precedent cu speranţe

Confort SA nu este singura firmă aflată în insolvenţă care a contractat lucrări pe fonduri europene. În 2010, Concefa SA Sibiu s-a aflat în aceeaşi situaţie, dar a reuşit să termine în timp util proiectul „Pod peste râul Olăneşti în prelungirea străzii Carol”, motiv pentru edilii râmniceni de a se agăţa de o ultimă fărâmă de speranţă. „Dacă cei de la Concefa au reuşit să execute lucrarea contractată, există speranţa ca şi Confort SA să îşi onoreze angajamentul”, a mai spus Gheorghe Ioniţă. Conform graficului de lucrări, pasajul ar trebui să fie inaugurat în martie 2014.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...