Administraţie

Un nou cartier pentru tineri în Craiova

Olguţa Vasilescu anunţă demararea unui proiect ANL de amploare

Craiova este deficitară la numărul de locuinţe. Din ce în ce mai mulţi tineri se plâng că nu au unde să locuiască. La începutul acestei săptămâni, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că nu mai puţin de 1.350 de locuinţe o să se facă începând de anul viitor, iar noul cartier o să fie dotat inclusiv cu piscină interioară.

Fonduri europene pentru curent şi utilităţi în spaţiile comune

Primarul Craiovei susţine că locuinţele destinate tinerilor vor fi destul de ieftine, iar dotările din noul cartier vor fi atractive. În plus, Olguţa Vasilescu susţine că poate accesa fonduri europene pentru plata energiei electrice şi a utilităţilor din spaţiile comune. „Pe zona din Romaneşti se vor construi 1.350 de apartamente, blocurile vor arăta foarte bine, locuinţele vor fi foarte ieftine. Va fi şi o piscină în cartier, un loc de joacă şi spaţii de parcare. Nu se vor plăti curentul şi utilităţile din spaţiile comune pentru că vom accesa fonduri europene, ca să putem să acoperim aceste costuri pentru familiile de tineri care nu îşi permit la ora actuală să-şi achiziţioneze un apartament de pe piaţă”, a declarat primarul Lia Olguţa Vasilescu.

În cautare de terenuri pentru alt proiect similar

Pe lângă acest cartier din zona Romanescu, primăria mai doreşte construirea încă unui cartier. „Va trebui să construim cel puţin două cartiere noi, la primul construcţia va demara în primăvară, deja avem tot ceea ce ne trebuie. Suntem în stadiul de studiu de fezabilitate, dar proiectul este făcut. Va arăta foarte bine acest cartier şi purtăm discuţii pentru alte terenuri ca să putem construi. Din păcate, municipalitatea nu mai are spaţii atât de vaste încât să poată să construiască un alt cartier de locuinţe”, a mai adăugat edilul şef al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. În prezent, la primărie sunt înregistrate 4.574 de dosare pentru locuinţe sociale şi de tineret.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...