Sub Lupă

N-o să-ţi vină să crezi! Nu Florin Cîţu a picat în liceu examenul de treaptă, ci o rudă apropiată a liderului PNL! Demontarea unei megaintoxicări obsesive

Actualul premier interimar nici măcar nu era elev al Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea în momentul examenului de promovare a clasei a X-a

Premierul interimar al României, finanţistul vâlcean Florin Cîţu, a absolvit în 1990 Liceul Industrial Nr. 3 (în prezent, Colegiu) Energetic din Râmnicu Vâlcea. Se transferase la această unitate şcolară, aflată în primele patru-cinci ca prestigiu din judeţ la vremea respectivă (frecvent la fel şi în anii apropiaţi de prezent), la sfârşitul anului 1988, de la Liceul Industrial Nr. 7 “Vasile Roaită” (în prezent, Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”) din acelaşi cochet municipiu de la poalele Capelei.

Actualul lider naţional al PNL nu a picat examenul de treaptă în clasa a zecea, susţin foşti profesori ai săi din acea perioadă. Tot ei arată că, premeditat, cei care au propagat neadevărul au ignorat repetatele avertismente în privinţa confuziei cu eşecul la treaptă a unei rude a premierului. Şi fratele premierului dezminte categoric că Florin Cîţu ar fi încercat, fără succes, să intre la ASE şi povesteşte pe scurt cum a ajuns la Româno-Americană, universitate privată.

Transfer perfect legal de la fostul “Vasile Roaită” la “Energetic”, ambele prestigioase licee industriale până acum 30 de ani

“Nici vorbă ca Florin să fi picat examenul de treapta a doua. Am observat şi eu uimit cum a apărut ca din senin subiectul, poate că dintr-o dorinţă exagerat de aprinsă de senzaţional a vreunui gazetar local. Revoltător este cât de grav a fost făcut tapaj în spaţiul public pe acest aspect complet neadevărat, lucrurile nefiind prea complicat de verificat. Este foarte trist că dorinţa diabolică de a macula imaginea unui om a anulat raţiunea care te obliga să te gândeşti ce efecte devastatoare poate avea şi asupra celorlalţi din familia lui măcar. Cred că ştiţi că în vara asta s-a prăpădit şi mama lui, la nici jumătate de an de la demonizarea asta la care este supus. Nu mai spun de nedreptatea comisă indirect în dauna imaginii unei şcoli, la prestigiul căreia au trudit multe generaţii de profesori şi elevi foarte apreciaţi. Asta e, trăim vremuri tot mai urâte. Florin a venit în toamna anului 1988 la Energetic printr-un transfer obişnuit, au fost multe cazuri similare. Dacă îmi aduc aminte bine, cererea de transfer fusese înregistrată la inspectorat de mama lui, asta da. Pe scurt, transferul a fost motivat de faptul că existau neînţelegeri între un cadru didactic de la fostul Vasile Roaită şi elevul Florin Cîţu, cu consecinţe asupra moralului elevului. Şi asta s-a mai întâmplat, chiar şi recent, un celebru caz la nivel local fiind al lui Alex Budişteanu (considerat geniu precoce în domeniul informaticii, lucru deja confirmat de inovaţiile tânărului vâlcean – n.r.), dacă vă amintiţi, acum câţiva ani. Se mai întâmplă să existe incompatibilităţi şi atunci se caută o soluţie care să fie în primul rând în interesul elevului, dar şi al învăţământului. Nu ni s-a părut absolut nimic nefiresc, pentru că nici nu avea ce să fie. Neonorant nici atât, era un elev bun care venea de la un alt liceu de prestigiu la un liceu tot foarte bun şi aflat, cel puţin atunci, în topul preferinţelor nu doar la nivel de judeţ. Imaginaţi-vă că a pregătit zeci de ani resursă umană pentru sistemul energetic naţional. În plus, faptul că fusese admis în 1986 la actualul Colegiu Naţional «Mircea cel Bătrân» şi ajunsese până la clasa a XI-a spune iarăşi destul de multe în favoarea elevului”, ne-a declarat un fost şi popular profesor de la Energeticul vâlcean, pensionat de ani buni, deţinător al unei funcţii de conducere în cadrul unităţii şcolare încă din perioada în care actualul premier a fost licean. A fost de acord să înregistrăm convorbirea, cu condiţia să nu facem public numele său. Motivul este simplu: numele său de familie coincide, fără a exista grad de rudenie, cu numele unor politicieni din prezent. Deşi omul este total apolitic, a observat cât de greu e să dezminţi o informaţie eronată, propagată obsesiv în spaţiul public cu rea credinţă. Oricum, unii vâlceni de spiţă mai veche îşi vor da seama foarte uşor despre cine e vorba.

S-a insistat asupra subiectului cu şi mai mare înverşunare, deşi a fost semnalată repetat confuzia cu eşecul la treaptă a unei rude a actualului premier

Venerabilul cadru didactic arată şi ce a stat, în opinia sa, la baza convingerii jurnaliştilor că au dat lovitura în materie de dezvăluiri. Problema sa rămâne faptul că, deşi ar fi fost avertizaţi că s-a comis o eroare gravă, unii jurnalişti au continuat să susţină în spaţiul public teoria propagată iniţial, ba chiar să o şi “îmbogăţească”. “Totul are la bază o foarte gravă confuzie a gazetarilor care au relatat eronat situaţia. Spun foarte gravă pentru că li s-a atras atenţia, discret, elegant, în mod repetat, dar au continuat să susţină teoria publicată iniţial cu şi mai mare înverşunare. Da, la Energetic, dar la diferenţă de un an sau doi, să fiu scuzat vă rog dacă nu îmi mai amintesc exact, parcă la sistemul cu trepte s-a renunţat prin 1991, a avut neşansa de a pica examenul de treaptă la final de clasa a zecea un verişor al lui Florin Cîţu, rude apropiate. Prenumele diferă, dar numele de familie e acelaşi. Însă, nici aici nu e ceva ieşit din comun faptul că a putut să continue tot la cursuri liceale normale din toamnă. Liceele industriale rămâneau cu clase necompletate din diferite, dar obiective, motive şi organizau examene de treaptă şi la sfârşit de vară, pentru completarea schemei, la presiunea planului. Nu îmi mai amintesc exact dacă tot la noi s-a înscris la examen, sau la... veţi râde, culmea ironiei, la fostul liceu industrial Vasile Roaită. Revenind la Florin, ca elev... Ca majoritatea celor din anii terminali, a fost un adolescent ce se apropia de maturitate, care punea accent pe câteva materii şi se străduia să obţină note decente la celelalte, fără a neglija şi pasiunile din timpul liber, cum se spunea atunci, de parcă la şcoală veneau în prizonierat (râde – n.r.). Ţin minte că îi plăcea mult sportul şi muzica rock, oricum, un elev serios, nu exuberant. Cui nu-i plăcea sportul, că uneori şi noi, profesorii, intram la joc cu elevii? Restul... tinereţe normală, viaţă... Bobiţă (Cătuşanu, fondatorul şi liderul trupei rock Antract – n.r.) a fost altfel? Tu (autorul acestui articol a absolvit tot energeticul – n.r.) ai fost altfel? Şi câţi alţii? Credeţi că noi, la vârsta aceea, am fost altfel?”

Dezinformarea ventilată cu ferocitate pe toate platformele de comunicare de adversarii politici ai lui Florin Cîţu

«Ministrul Finanţelor, Florin Câţu, nota 4 la examenul de treapta a doua de la Liceul Energetic Râmnicu Vâlcea!» a titrat joi, 3 decembrie 2020, o gazetă. “Surse din Inspectoratul Şcolar Vâlcea ne-au confirmat informaţia că musiu Cîţu a obţinut în anul 1988, la examenul de treaptă la Liceul Energetic Râmnicu Vâlcea nota 4 şi a fost nevoit să studieze la... şcoala profesională! În acest moment au fost puse relaţiile familiei Cîţu şi directorul din acea perioadă, profesorul Ion Urea, l-a mutat din pix pe tânărul Cîţu la liceu! După terminarea liceului, actualul ministru a dat examen la Academia de Studii Economice Bucureşti – fără succes, de vreo două ori, după care s-a lăsat păgubaş, intrând la o universitate privată Româno – Americană. De aici, se cunoaşte traseul, pe filiera SIE (spun gurile rele).” Din nefericit eşuat la un examen din adolescenţă, devenise în câţiva ani direct spion, probabil.

În acel moment (3 decembrie 2020) Guvernul PNL Ludovic Orban era demis prin moţiune de cenzură, iar ţara era guvernată de un cabinet interimar condus de Nicolae Ciucă. Era însă iminentă desemnarea lui Florin Cîţu ca premier din partea coaliţiei PNL-USR/PLUS-UDMR de către Preşedintele Klaus Iohannis, după rezultatul alegerilor generale.

Fratele premierului: “Florin nu a dat niciodată examen la ASE! A plecat cu gândul de a da admitere la Energetică, dar el voia să ajungă în mediul bancar”

Economistul Gheorghe Creţan a fost coleg de generaţie cu Florin Cîţu în primii doi ani de liceu (1986-1988, în clasa a X-a C el, în a X-a B actualul lider liberal). Din punct de vedere politic, Gino (sau Gil, aşa cum îl alintă amicii foarte apropiaţi) nu este tocmai un mare fan, zilele acestea, al actualului preşedinte al PNL, dar asta nu îl împiedică să îşi amintească zâmbind cu plăcere de perioada adolescenţei. El susţine (eronat, verificabil) că Florin Cîţu a dat, fără succes, examen de admitere la ASE Bucureşti după absolvirea liceului. Chiar de două ori.

“Îl cunosc pe Gino. E simpatic, dar îi joacă feste memoria în cazul ăsta. Florin nu a dat niciodată examen la ASE. A plecat la Bucureşti cu gândul de a da admitere la Politehnică, la Energetică parcă, un profil la care era foarte mare concurenţă, ca o formă de continuitate a studiilor de la Liceul Energetic, dar mai mult bătut la cap de părinţii noştri, el nu era prea convins. Îmi amintesc că îmi şi spunea că se plictiseşte de moarte când e pus să facă desenele acelea, schemele acelea complicate. El visa să înveţe să facă şi să conducă afaceri pe bune, să ajungă în mediul bancar, să poată lucra în Occident. Aşa s-a înscris la Româno-Americană. Era început de ani `90... După vreo doi ani, a plecat în State cu bursă...”, ne-a declarat în exclusivitate fratele mai mic al actualului preşedinte al PNL.

Cei mai mulţi colegi de generaţie din perioada liceului îşi amintesc cu simpatie de actualul lider al PNL

Şi cu fratele premierului am realizat echivalentul unui interviu. Continuarea lui, cu altă ocazie, poate. Avem şi confirmările altor profesori şi colegi ai lui Florin Cîţu din perioada liceului, atât de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, cât şi de la Colegiul Energetic. Le vom publica cu alte ocazii, fără a veni în faţa cititorilor cu articole prea lungi, probabil plictisitoare.

Azi, mai adăugăm doar câteva comentarii ale unor foşti colegi, de pe grupul privat de Facebook Messenger “Colegi de liceu”, promoţia 1990, Liceul Industrial Nr. 7 “Vasile Roaită” Râmnicu Vâlcea, pe care le-am obţinut prin amabilitatea lui Gino Creţan şi îi mulţumim pentru ajutor, pe această cale.

“A fost coleg cu noi în clasa a noua şi a zecea, stătea într-o bancă pe rândul din mijloc” – Claudia, colegă de clasă

“Normal că am fost colegi. Jucam fotbal împreună, mai beam câte o bere după meci” – Adrian, coleg de an, clasa a X-a C

“Am ataşat poza de grup cu clasa a X-a B, promoţia 1988... Drăgănescu, dirigintă şi Florin este al patrulea din dreapta, sus” – Diana, colegă de clasă.

Explicaţie foto:
Iunie 1988 - Poza de grup la final de an, dovada absolvirii clasei a X-a B, Liceul Industrial Nr. 7 “Vasile Roaită” Râmnicu Vâlcea, în prezent Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”. Florin Cîţu este al patrulea, de la dreapta la stânga, pe rândul de sus.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

17.11.2021 - 17:46john:Manipulari clare si perfide impotriva lui Citu. In primul rand manipulari(sigur nu gratuite) ale acestui Tiberiu Parnau Rusine lui !!!

11.11.2021 - 00:09Mihai Badea:Nefireasca aceasta dezvinovatire, mai ales ca misterioasa in date precise!!! F.Citu nu este reprezentat, neaparat, de acea perioada, ci, mai ales, de cum se prezinta acum la examenele practice pe care, sa recunoastem, le...pica!

Vocabularul sumar, chiar de specialitate fiind, nu are amploarea unuia de diplomat, absolut necesar in politica la nivel inalt! Si asta nu pentru ca ceilalti l-ar poseda neaparat,dar,totusi, la acest calibru, premierul, acum interimar si presedinte PNL(!!!) strica asteptarile celor ce l-au creditat!

In final, adaug faptul ca ar fi trebuit sa stea in preajma lui Ludovic Orban, sa-i acorde respectul cuvenit si sa invete cat mai mult! Nefacand asta, s-a rostogolit pe o panta de pe care nu se va mai intoarce, vreodata, in politica!

Pierderea, nesemnificativa totusi, nu rezolva indecizia celir, inca, nelamuriti!

Pacat...

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...