Administraţie

Comuna Stoileşti continuă modernizarea drumurilor

Cu peste 200 de kilometri de drumuri locale pe care le are în administrare localitatea Stoileşti în cele 15 sate, autorităţile locale caută orice oportunitate de proiecte pentru a putea asfalta drumurile.

Fiind cea mai întinsă localitate din estul judeţului, primarul Florin Ionescu spune că din cei 200 de kilometri de drumuri, doar 40 de kilometri sunt asfaltaţi, restul fiind drumuri de pământ. Având foarte multe sate, cu mari distanţe între ele, infrastructura rutieră a fost şi este, în continuare o mare problemă, de aceea tot timpul primarul Ionescu este tot timpul în căutarea liniilor de finanţare pentru acest obiectiv. De aceea, în acest an s-au intabulat pentru 65 de kilometri de drumuri, tocmai pentru a putea întocmi studiile de fezabilitate pentru proiecte europene sau guvernamentale.

În acest sens pentru noul Plan de Investiţii, pregătim în regim de urgenţă 15,5 km pe un proiect şi alţi 8 km de drumuri comunale şi de interes local, în toate satele, pe un alt proiect. Mare parte au fost proiecte începute pe FDI dar care au rămas blocate, după ce guvernul în 2019 a stopat acest program. Mai avem prin PNI, modernizarea instituţiilor publice. În ceea ce priveşte reţeaua de apă potabilă, suntem în programul POIM, prin care se vor face trei puţuri de apă, de mare adâncime, cu staţii de pompare şi extindere de reţea cu 1,6 kilometri”, a precizat Florin Ionescu.

Edilul a mai adăugat că a primit bani pe calamităţi şi va începe lucrările la alunecarea drumului comunal 39, la kilometrul 3 + 850. De asemenea, se fac studii geo pentru începerea documentaţiei pentru noul sediul al primăriei, proiect care se află depus la Compania Naţională de Investiţii.

Cu o populaţie de circa 4000 de locuitori, Stoileştiul, chiar dacă nu este tranzitat, începe să aibă potenţial, iar acest lucru este vizibil datorită interesului administraţiei publice locale care prevede măsuri menite să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale locuitorilor şi să ridice standardul calitativ al vieţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...