Eveniment

Dorin Dobrişan, încă un dosar instrumentat de DNA

Fostul director al CEC Bank Vâlcea a fost deferit justiţiei, după ce în 2007 a dobândit vechiul imobil al instituţiei

Dorin Dobrişan, fost director al sucursalei vâlcene a CEC Bank, are un nou dosar trimis în instanţă de procurorii DNA după ce în 2007 a dobândit imobilul instituţiei pe care a condus-o, în urma unei licitaţii trucate, spaţiul fiind vândut cu 804.000 de euro. În 2010, un prim dosar instrumentat de procurorii anticorupţie îl aducea în faţa instanţelor de judecată pe Dobrişan, acesta fiind acuzat în acel caz de obţinerea unor foloase necuvenite în urma unor licitaţii trucate, dar şi acordarea preferenţială a unor credite bancare. De altfel, banii au fost folosiţi ulterior, după cum spun procurorii, chiar la achiziţionarea vechiului sediu al băncii. Pentru acordarea acestor credite, Dorin Dobrişan, Ovidiu Eugen Ciogescu şi Constantin Bododea au fost trimişi în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA în cursul lunii octombrie 2010.

Familia Ciogescu se întoarce în boxa acuzaţilor alături de Dobrişan

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Dorin Dobrişan - director al CEC BANK - Sucursala Râmnicu Vâlcea (la data comiterii faptelor), pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale şi conflict de interese, Ovidiu Eugen Ciogescu - administrator al SC Electrovâlcea SRL Râmnicu Vâlcea şi Mariana Ciogescu, soţia lui Ovidiu Eugen Ciogescu, pentru complicitate la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale. Potrivit DNA, în cursul lunii noiembrie 2007, inculpatul Dorin Dobrişan, în calitate de director al CEC BANK – Sucursala Rm. Vâlcea, în scopul de a dobândi pentru sine sediul vechi al instituţiei pe care o conducea, a organizat vânzarea prin licitaţie publică a acestui imobil şi s-a desemnat preşedinte al Comisiei de licitaţie.

"După achiziţionarea imobilului, inculpatul Dorin Dobrişan s-a comportat ca un adevărat proprietar, cu toate atribuţiile ce decurg din această calitate.", procuror DNA

Firme şi persoane folosite pe post de mască

În 28 noiembrie 2007, cu ocazia desfăşurării acestei licitaţii, imobilul a fost adjudecat în favoarea SC Electrovâlcea SRL, reprezentată de Ovidiu Eugen Ciogescu. Această licitaţie a fost trucată, deoarece toate persoanele fizice şi juridice participante, SC Electrovâlcea SRL, Maria Ciogescu, în nume personal, şi o altă societate comercială, au licitat în mod formal, deoarece înţelegerea era ca beneficiarul final să fie Dobrişan, susţin procurorii. „Imobilul a fost vândut către SC Electrovâlcea cu suma de 804.000 de euro (2.883.546 lei), iar contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat, din partea CEC BANK, de către Dorin Dobrişan. În realitate, Dobrişan a devenit proprietarul de fapt al acestui imobil şi a procedat la cumpărarea prin interpuşi pentru că, având în vedere funcţia sa, se afla într-o situaţie de incompatibilitate, deoarece cumpărarea acestui imobil îi era interzisă prin normele interne ale băncii şi prin Legea 161/2003 privind incompatibilităţile. De asemenea, deşi în mod formal preţul a fost plătit de cumpărător, banii au provenit de la inculpatul Dorin Dobrişan, care a asigurat întreaga sumă prin contractarea unor credite, în nume propriu, de la unitatea bancară pe care o conducea sau prin acordarea de credite în mod preferenţial ui Ovidiu Eugen Ciogescu sau numitului Bododea Constantin. În plus, după achiziţionarea imobilului, inculpatul Dorin Dobrişan s-a comportat ca un adevărat proprietar, cu toate atribuţiile ce decurg din această calitate”, se arată în comunicatul DNA.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...