Economic

SOARE 1999: Regele vinurilor roşii, degustat la lansarea vinotecii istorice VINARTE de la Sâmbureşti!

#SuntCabernet. Bolovanu

Legendarul vin Cabernet Sauvignon “Soare” 1999 de la Castel Bolovanu (Sâmbureşti, Olt) a putut fi degustat la cramă, în cadru festiv, în octombrie 2021 de către profesionişti şi pasionaţi. În prezenţa oenologului, cu ocazia lansării pe pia-ţă a sticlelor din vinoteca a cărei valoare totală e estimată la 600.000 de euro, VINARTE a lansat campania #SuntCabernet. Bolovanu - pentru promovarea soiului care se identifică perfect cu parcursul cramei, de la înfiinţare şi până în prezent - acela de creator al categoriei de vinuri superpremium din România. #SuntCabernet. Bolovanu îşi propune să coaguleze o comunitate de gusturi în jurul acestui soi care dă an de an rezultate excepţionale la Castel Bolovanu.

Lansarea vinotecii - care va fi disponibilă exclusiv prin comenzi directe pe site-ul cramei, www.vinarte.ro - vine imediat după o nouă şi prestigioasă confirmare in-ternaţională pentru calitate şi de longevitate: publicaţia Wine Advocate Robert Parker a acordat 93 de puncte pentru Soare 2017 (o premieră pentru un vin din România) şi un interval estimativ de consum până în 2037; în acelaşi timp, UniQ, un vin din Cabernet Sauvignon 2013, Merlot 2016 şi Negru de Drăgăşani 2017, a obţinut 92 puncte şi un interval de consum până în 2033. Şi alte vinuri Vinarte au primit punctaje onorante cu acest prilej, ca şi în trecut.

Vânzarea sticlelor din vinotecă este una personalizată şi cu garanţii - fiecare cumpărător primind la livrare o scrisoare de autenticitate şi conformitate, după ce loturile au fost în prealabil verificate de specialiştii cramei, retoaletate, redopu-ite şi completate cu vin din aceiaşi ani, acolo unde a fost cazul.

VINARTE este unul dintre primii producători de vin din România cu capital privat străin, operând în prezent două crame cu tehnologie modernă şi două plantaţii de viţă-de-vie în Oltenia: aproximativ 160 de hectare la Stârmina (Mehedinţi) şi alte 50 de hectare la Sâmbureşti (Olt). Mărcile devenite “clasice” de la VINARTE - Soare, Prince Mircea, Castel Bolovanu, Sirena Dunării - constituie şi în prezent vârful unei piramide de vinuri expresive şi gustoase, destinate tuturor categoriilor de consumatori. Ele se ridică pe o fundaţie solidă care depăşeşte nivelul “asset”-urilor fizice - şi anume pe filosofia de a reda cât mai fidel spiritul locurilor şi soiu-rilor de origine pe înţelesul oricărei generaţii: Nedeea, Domeniile Vinarte, Castel Stârmina sau modernele Avenue, UniQ şi MagiQ. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...