Economic

Ponta promite autostradă Craiova-Constanţa în 2013

Premierul României a menţionat că dezvoltarea infrastructurii rutiere în regiune reprezintă o prioritate

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, la Craiova, la inaugurarea lucrărilor de modernizare efectuate la aeroport că oamenii de afaceri care vor vrea să vină în oraşele din Oltenia nu mai trebuie să folosească de acum încolo doar aeroportul de la Bucureşti. În opinia lui Ponta, Aeroportul Craiova reprezintă „o piatră de temelie” pentru Oltenia şi a felicitat autorităţile doljene pentru lucrările de modernizare.

Principalii beneficiari: oltenii şi investitorii

Premierul României a precizat că beneficiarii direcţi ai acestei investiţii vor fi turiştii din Oltenia care nu mai sunt nevoiţi să ia calea Bucureştiului pentru a pleca în străinătate. Totodată, Victor Ponta a menţionat că aeroportul va facilita şi atragerea investitorilor în zonă ca urmare a deschiderii unei porţi aeriene moderne pentru întreaga regiune. „Vreau să salut acest eveniment pe care eu îl consider o piatră de temelie pentru ceea ce va fi regiunea Oltenia. O regiune de care România are nevoie aşa cum are nevoie de toate celelalte regiuni, o regiune care va exista şi în mod constituţional odată cu modificarea de anul viitor a Constituţiei, o regiune care are nevoie ca să existe aceste elemente de bază, şi anume un aeroport, şi îl felicit pe preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, şi Consiliul Judeţean Dolj, care fără sprijin mare din altă parte a dus la capăt acest proiect, proiect de care vor beneficia toate judeţele Olteniei. Şi mă refer aici, când spun că beneficiază, în primul rând la populaţie, la cei care vor să meargă în occident şi cei care nu trebuie să folosească doar aeroportul de la Bucureşti, dar mă refer şi la investitori, acei oameni de afaceri care vor să vină fie la Craiova, fie la Slatina, la Târgiu Jiu, la Vâlcea, la Severin şi care întreabă în primul rând de un aeroport internaţional pentru dezvoltarea regiunii”, a declarat Victor Ponta.

Autostradă Craiova-Constanţa, proiect pentru 2013

Premierul a mai spus că Oltenia are nevoie de infrastructură, precizând că anul viitor va fi început un proiect de autostradă sau de drum expres care să facă legătura între Craiova şi Constanţa. „Anunţ faptul că acest proiect îl voi desfăşura numai şi numai în colaborare cu reprezentanţii judeţelor şi regiunii Oltenia, faptul că anul viitor, prin concesiune, pornind proiectul autostradă sau drum expres, vedem în funcţie de valoarea traficului calculat Piteşti-Craiova, în acest fel Craiova va fi legată prin autostradă până la Constanţa până la cel mai mare port al României. Ştiţi foarte bine autostrada Bucureşti-Constanţa a fost finalizată anul acesta, autostrada Bucureşti-Piteşti există de mult timp, însă legarea prin sistem de autostradă a Craiovei de Constanţa nu se adresează doar persoanelor care se deplasează în Bucureşti sau în vacanţă la mare, dar înseamnă în primul rând pentru zona economică a Olteniei un sprijin extraordinar de important”, a mai spus Ponta. De asemenea, el a susţinut că anul viitor trebuie finalizat drumul care face legătura între Craiova şi Calafat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...