Eveniment

Baza aeriană SMURD de la Craiova a devenit operaţională

Personalul a început deja programul de instruire

Centrul aerian SMURD de la Craiova a fost inaugurat în cursul săptămânii trecute în prezenţa primului ministru Victor Ponta şi a ministrului Sănătăţii, Raed Arafat. Centrul Aeromedical Craiova este amplasat în incinta aeroportului şi este dotat cu un elicopter SMURD. Elicopterul a fost garat într-un hangar special amenajat, iar personalul a efectuat deja primele ore de instrucţie.

Personal preluat din spitale şi de la MAI

Prezent la eveniment, ministrul Raed Arafat a spus că centrul SMURD de la Craiova este al cincilea punct de salvare aeriană din ţară. „Mai avem trei elicoptere semnate pe contractul cadru şi sperăm că până în 2014 reuşim să înfiinţăm încă trei baze. Acesta ar fi planul până în 2014: să ajungem la încă trei baze de salvare. Ce face elicopterul de la Craiova care trebuie să intre în funcţiune încă de mâine, dacă vremea ne va permite, este: să reducă presiunea pe elicopterul din Bucureşti, care ia în medie cel puţin o misiune pe zi la Craiova sau în regiunea aceasta, în al doilea rând să rezolve regiunea care nu avea elicopter în zonă pentru accidentele rutiere, cazurile grave, va acoperi toate judeţele limitrofe pentru acest tip de intervenţii şi bineînţeles să aducă populaţia din această regiune la mod egal cu populaţiile din alte regiuni care au beneficiat de un elicopter care se află în regiunile lor. Medicii vor fi asiguraţi din cadrul celor care asigură maşinile de terapie intensivă a SMURD, de la UPU SMURD, asistenţii tot de acolo, iar piloţii provin de la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI. Este o acţiune mixtă, cum se întâmplă şi cu partea de ISU şi cu celelalte elicoptere pe care le avem”, a declarat Arafat.

Ponta promite heliporturi pentru toate oraşele mari din regiune

După ce în urmă cu o lună a alocat suma necesară pentru amenajarea unui heliport în Târgu Jiu, Victor Ponta revine şi susţine că fiecare capitală de judeţ din Oltenia va beneficia de câte o investiţie similară. „Vor avea acces la un heliport modern şi la Târgu Jiu, şi la Vâlcea, şi la Slatina şi la Turnu Severin. Faptul că în 15 - 20 minute elicopterul de aici poate să ajungă în toate judeţele Olteniei şi poate să aducă persoanele care au nevoie de ajutor fie la Craiova, fie dacă e neapărat nevoie la Bucureşti va fi măsurat în vieţi omeneşti care vor fi salvate în perioada următoare”, a afirmat Ponta. Pe lângă cele cinci judeţe ale Olteniei, elicopterul SMURD de la Craiova va interveni şi în Argeş şi Teleorman.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...