Ultima Oră

Transalpina a fost închisă temporar între Rânca şi Obârşia Lotrului. Avertizare meteo: frig, vânt şi ploi în următoarele trei zile!

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat vineri, 8 octombrie, că Transalpina a fost închisă temporar între Rânca şi Obârşia Lotrului din cauza avertizărilor meteo de vreme nefavorabilă. Toată ţara va fi, în următoarele 3 zile, sub o informare meteo de frig, precipitaţii moderate cantitativ, vânt şi ninsori în zonele montane.


Potrivit CNAIR, decizia a fost luată din cauza poleiului pentru protecţia participanţilor la trafic. Astfel, CNAIR şi Poliţia Rutieră au hotărât închiderea circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 - km 59+800).
„Măsura închiderii temporare a circulaţiei rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă”, a transmis CNAIR.

Vreme foarte rece, precipitaţii moderate cantitativ, vânt şi ninsori în zonele montane

Toată ţara va fi, în următoarele trei zile, sub o informare meteo de frig, precipitaţii moderate cantitativ, vânt şi ninsori în zonele montane.
Alerta va fi valabilă până luni dimineaţă şi vizează toată ţara. În acest interval, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an. Maximele de astăzi vor varia între 9 şi 17 grade. Tot astăzi şi la noapte va ploua pe arii extinse în jumătatea de sud, iar cu totul izolat în rest.
În weekend, ploile îşi vor face apariţia în vest şi sud-vest, unde se vor strânge cantităţi însemnate de apă, de până la 35 l/mp.
La munte, mai ales pe crestele Carpaţii Meridionali, vor predomina ninsorile, iar pe alocuri se va depune strat de zăpadă.
Vântul va prezenta intensificări în toată ţara, însă în masivele vestice, în sudul Banatului şi pe litoral vor fi rafale de până la 70 km/h.
În restul zonei montane, în regiunile sudice şi sud-estice, va atinge viteze de 40-60 km/h.
În Capitală se anunţă o zi deosebit de rece, cu atmosferă închisă. Maxima se va opri la 13 grade. Vântul va continua să sufle cu viteze de 50km/h, iar spre seară va ploua slab.
Sursa foto: shtiu.ro

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...