Administraţie

Piaţa de peşte din Drăgoeşti, singura din Vâlcea, se află în plin proces de execuţie

La Drăgoeşti se lucrează şi se lucrează bine, cu gust, pentru că de la drumuri, trotuare, parcuri până la complexul piscicol şi centrul cultural Mihai Viteazu, totul conferă o aură de comună modernă, europeană, localităţii de pe malul Oltului.

”Ideea este simplă. Cu cât facem o comună să fie mai atractivă, să oferi şi să ceri standarde de calitate, cu atât localitatea este în atenţia celor care doresc să vină aici, sau a oamenilor de afaceri. Se lucrează pe mai multe fronturi, unul dintre ele fiind amenajarea zonei comerciale. O zonă care la final va schimb total acest colţ, unde de regulă se ţin târguri. Vom avea, fără modestie, una din cele mai moderne pieţe comerciale din Vâlcea rurală, care va oferi condiţii civilizate pentru comercianţi şi cumpărători”, spune primarul Bebe Melente.

De altfel se lucrează la piaţa de peşte, singura până acum din judeţul Vâlcea, construită din bani europeni, precum şi la tot ce înseamnă reamenajarea zonei din jurul pieţei.

Pe acest teren care este sistematizat se lucrează la construirea unei pieţe agroalimentare de peşte, amenajarea şi împrejmuirea terenului, realizarea de parcări, accese, platforme, spaţii verzi. De asemenea, prin prezentul proiect se urmăreşte şi reabilitarea drumului de acces către terenul studiat.

Conform solicitării beneficiarului, clădirea propusă va avea următoarele suprafeţe: piaţă agroalimentară de peşte cu o suprafaţă construită de 344 mp.

Primarul comunei Drăgoeşti, este încântat că acest proiect „Sunt bucuros că această investiţie a fost demarată. Realizarea acestui proiect vine în sprijinul micilor producători locali prin a le oferi un loc civilizat de desfacere a produselor. Şi mai ales pentru pescari, atât cei de aici din comună dar şi pentru cei din lunca Oltului”, completează Melente.

Piaţa de peşte înseamnă construirea unei clădiri care va avea în componenţă spaţiul pentru desfacerea produselor, cabinet medico-sanitar, grupuri sanitare şi o parcare.

În incinta pieţei vor fi montate mai multe lavoare pentru asigurarea igienei personalului. Piaţa va fi dotată cu vitrine frigorifice pentru peşte dar vor fi şi standuri special amenajate pentru producătorii de carne de porc, de oaie, lactate, brânzeturi. Nu vor lipsi standuri cu produse din legume şi fructe.

De altfel vor exista şi loc pentru comercianţii de animale, spaţiu pentru mărfuri nealimentare, aici va fi inima comercială din lunca Oltului.

În paralel, lucrările la Centrul Cultural sunt aproape de finalizare, astfel poarta de intrare în Vâlcea va fi cu adevărat una deosebită.

Renumită ca fiind comuna lui Mihai Viteazu, Drăgoeştiul a devenit atractivă prin simplu fapt că, în ultimii ani, administraţia locală a lucrat temeinic la proiecte care au fost finanţate din fonduri europene, astfel s-a introdus apa şi canalul, drumurile au fost asfaltate, s-au reabilitat căminele, şcolile, s-au făcut punţi pietonale, poduri, canale colectoare pentru preluarea apelor pluviale, astfel evitându-se inundaţiile, destul de frecvente anilor anteriori şi multe altele.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...