Politică

Claudia Banu: Aprobarea PNRR este un semnal puternic de încredere al Comisiei Europene

“Semnarea unui astfel de acord deschide o uşă către europenizare, către dezvoltare, reprezintă un moment istoric şi are o semnificaţie uriaşă pentru toţi românii, indiferent unde s-ar afla. Scopul principal al PNRR-ului este acela de a creşte calitatea vieţii românilor şi de a lăsa ca moştenire generaţiilor viitoare proiecte de mare importanţă. Avem o şansă unică, un atuu al momentului, pe care trebuie să-l valorificăm.

Aducând României 29,2 miliarde de euro, prin granturi şi împrumuturi, vom putea redresa economia, aflată în context pandemic, pe baze noi, ecologice şi digitale.

Includerea în PNRR a unor obiective de investiţii (precum autostrăzile, sistemele de canalizare şi apă), era un aspect mai mult decât necesar, pentru că aceste proiecte au întârzieri istorice şi multe probleme care nu se mai regăsesc în general în Uniunea Europeană de astăzi.

Împărţirea celor 29,2 miliarde euro se va face astfel:

• aproximativ 14,248 miliarde sub formă de granturi;

• diferenţa de 14,935 miliarde sub formă de împrumuturi.

În consecinţă, sunt de părere că, România are nevoie mai mult ca oricând de investiţii, are nevoie de digitalizare pentru a-şi putea continua drumul spre dezvoltare”, arată senatorul PNL Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...