Politică

Orban demisionează din fruntea Camerei Deputaţilor

Fostul preşedinte PNL, Ludovic Orban, a ieşit la rampă pentru a-şi anunţa demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. În weekend, Orban a fost înfrânt în alegerile interne din PNL de contracandidatul său Florin Cîţu, la o diferenţă de aproape 1000 de voturi.

Ludovic Orban a anunţat că a trimis demisia sa către partid, urmând ca, în termen de două săptămâni, în cazul în care partidul nu notifică camera inferioară a Legislativului, să îşi depună demisia direct la Secretariatul Camerei.
Acuze dure şi previziuni sumbre

Orban continuă să înfiereze modul în care echipa lui Florin Cîţu a derulat campania electorală internă, acuzându-l că a folosit metode „staliniste” pentru obţinerea voturilor. În plus, chiar dacă a precizat că nu va vota o moţiune de cenzură împotriva actualului Guvern, Orban i-a prezis adversarului său sfârşitul carierei de prim-ministru. „Cei care l-au pus pe Cîţu preşedinte PNL deja uneltesc să îl înlocuiască din fruntea Guvernului. Florin Cîţu nici nu ştie ce rol a jucat. A fost doar un pion, nu regină, aşa cum se crede”, a declarat fostul lider al liberalilor.

Orban a mai precizat că a preferă să dea răgazul de două săptămâni pentru a bloca ascensiunea unui social-democrat în poziţia de top din Camera Deputaţilor şi a permite noilor structuri liberale să negocieze cu USRPlus refacerea coaliţiei, oferind la schimb poziţia deţinută de el.

„Urmează brambureala”

Liderul filialei Vâlcea a PNL, deputatul Cristian Buican, spune că, în contextul actual, nu se poate vorbi de înlocuirea lui Florin Cîţu, cel puţin până în 2022. „Nu văd cine să îl înlocuiască. Cioloş se gândeşte mai degrabă la o candidatură la prezidenţialele din 2024, iar PSD nu dă semne că ar dori să forţeze intrarea la guvernare acum. Aşteptăm decizia CCR de mâine pe tema moţiunii de cenzură, apoi va trebui să aşteptăm motivarea... Urmează o perioadă de brambureală politică. Vom vedea că nu se întruneşte cvorumul pentru votul moţiunii. Mă rog, tertipuri politice deja cunoscute. Cam asta va fi atmosfera următoarelor luni”, preconizează Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...