Special

Biserica de lemn din satul Urşi, premiată la ediţia 2021 a Premiilor Europene pentru patrimoniu

Biserica de lemn din satul Urşi, premiată la ediţia 2021 a Premiilor Europene pentru patrimoniu - categoria “Conservare”, oferit de “Europa Nostra”, este şi câştigătoarea Premiului Publicului.

Biserica din satul Urşi a fost desemnată online favorita publicului, din cei 24 de participanţi din 18 ţări europene, răsplătiţi cu premii în cadrul acestui concurs, pentru implicare în păstrarea patrimoniului material şi imaterial.

“Sunt deosebit de bucuros că oameni din toate colţurile Europei au apreciat mica noastră bijuterie arhitecturală, readusă la viaţă prin eforturile conjugate ale unor iubitori de artă, cultură şi tradiţie, specialişti în domeniu care s-au implicat voluntar în restaurarea clădirii bisericuţei, dar şi a picturilor ei. Aceste două premii obţinute de Biserica de lemn din satul Urşi li se cuvin acestor oameni minunaţi, cărora le mulţumesc pentru eforturile lor şi pentru grija cu care au reconstruit şi restaurat, cu respect pentru vechea tradiţie bizantină, tot ce fusese degradat de timp şi de intemperii, în cei 264 de ani care au trecut de la construirea ei. Prin implicarea lor, ne-au demonstrat că iubirea pentru patrimoniul nostru cultural poate uni generaţii şi comunităţi, că niciun efort nu e prea mare, indiferent de perioada de timp în care trebuie să îl depui, atunci când îţi doreşti să laşi generaţiilor următoare valorile inestimabile lăsate de înaintaşi. Respect şi admiraţie pentru tot ce au făcut pentru mica noastră bijuterie arhitecturală!”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...