Ultima Oră

Breaking News

Percheziţii în opt judeţe, pe urmele hackerilor

Acţiunea vizează 24 de tineri din Vâlcea, Gorj, Olt, Ilfov, Bacău, Timiş, Caraş-Severin şi Bucureşti care făceau fraude pe internet

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Gorj, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 20 de învinuiţi, specializat în săvârşirea de fraude informatice.
În acest sens, procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează un număr de 27 de percheziţii domiciliare la imobile aparţinând învinuiţilor, situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiş şi Caraş-Severin.

În fapt, se reţine că membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din inducerea în eroare a unui număr de aproximativ 100 de părţi vătămate, cetăţeni americani, cu ocazia organizării de licitaţii frauduloase pe site-uri de profil.

Anunţurile fictive postate de către învinuiţi erau create prin modificarea unor anunţuri reale, prin schimbarea numelui, adresei de email şi a altor date ale vânzătorului sau ale bunurilor oferite spre vânzare, cumpărătorii fiind astfel induşi în eroare şi determinaţi să transfere, în conturi indicate de învinuiţi, un avans, fără a primi ulterior bunurile licitate.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj vor fi audiate 20 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii FBI şi Secret Service, din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

Pentru ridicarea sumelor de bani achitate de către părţile vătămate, liderul grupării a procurat diplome de licenţă falsificate, specialitatea medicină şi teologie, actele fiind utilizate pentru obţinerea de vize de acces pe teritoriul SUA, pentru membrii grupării.

Învinuiţii se deplasau astfel pe teritoriul SUA unde le erau expediate acte de identitate, permise de conducere, documente de călătorie, toate falsificate, actele fiind utilizate în scopul ridicării în numerar a sumelor de bani şi expedierii acestor sume în România.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 4 milioane USD.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...