Politică

Declaraţie politică!

Eugen Neaţă: Ce căutăm în Parlamentul României?

În ultima perioadă am scris pe această pagină despre noile iniţiative legislative pe care le-am avut în Parlamentul României. Mai înainte, pe perioada verii, am publicat în mai multe episoade ce părere am eu despre dezvoltarea turismului în judeţul Vâlcea şi ce am făcut în cei aproape cinci ani, ca deputat de Vâlcea, pentru creşterea turismului naţional şi, implicit, a turismului din judeţul nostru. De fiecare dată, am primit zeci şi zeci de mesaje. Cele mai multe dintre ele – se poate vedea acest lucru răsfoind pagina – au fost cuvinte de încurajare la o şi mai bogată activitate de parlamentar. Se vede că oamenii au înţeles foarte bine cu ce se ocupă deputatul ori senatorul trimis în forul naţional de alegătorii lui.

Pentru subiectul dedicat de mine turismului vâlcean am primit şi multe vizite la biroul de parlamentar. Cea mai onorantă dintre toate este aceea a unei absolvente de studii universitare de specialitate, care vroia să ştie dacă poate ajuta cu ceva. Am avut câteva ore de discuţii cu Cristina K. în care eu m-am informat asupra regulilor şi principiilor care stau la baza unui turism de succes. Mai avusesem o corespondenţă şi cu Alexandru Nedea din Austria, specialist de asemenea în turism. Întotdeauna avem ce învăţa de la oamenii care se dedică unui domeniu cu atâta pasiune.

Am îndemnat-o pe proaspăta absolventă la schiţarea unui proiect de viziune asupra turismului vâlcean pornind şi de la serialul pe care îl citise pe parcursul verii sub semnătura mea. Cred în continuare că o viziune integratoare asupra tuturor formelor de turism care se practică pe teritoriul judeţului Vâlcea este tot ceea ce lipseşte acum dezvoltatorilor care au bani de investit. Şi o legislaţie care să-i lase să investească cu şi mai mult curaj.

Cu această misiune am fost trimişi în Parlament deputaţii şi senatorii României: să simplificăm legile care încurcă dezvoltarea şi funcţionarea în bune condiţiuni a acestei ţări. Asta ar trebui să căutăm noi în Parlamentul României, ca să răspund şi întrebării care a apărut când şi când printre comentariile la postările mele din ultimul timp. Parlamentarii nu pot face multe dintre cele pe care le pot face alţi politicieni, în alte funcţii. Un singur lucru îl pot face însă numai parlamentarii: să iniţieze şi să voteze legile de care are nevoie ţara şi oamenii care o locuiesc. Eu cu acest lucru mă ocup în Parlamentul României.

Eugen Neaţă, deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...