Inedit

O vâlceancă a intrat în cursa electorală pentru Consiliul Local al orăşelului Wyoming din statul Ohio, U.S.A.

O vâlceancă apreciată în comunitatea sa candidează independent la alegeri pentru Consiliul Local al orăşelului Wyoming din statul american Ohio, practic o suburbie a metropolei regionale Cincinnati. Stabilită în Statele Unite ale Americii de mai bine de 20 de ani, a reuşit să îi impresioneze plăcut pe concetăţeni de-a lungul timpului mai ales prin susţinuta sa implicare în activităţi de voluntariat.

Elena Pavel este născută în satul Grebleşti (comuna Câineni - Vâlcea), şi a fost elevă a Liceului Economic Râmnicu Vâlcea. La începutul anului 2000, a susţinut teza de doctorat în economie la ASE Bucureşti, alegând o temă inedită în domeniu, în România, “Piaţa Bunurilor de artă. Teorii şi realităţi”. Încă din timpul facultăţii a lucrat la Uniunea Artiştilor Plastici din România în cadrul Departamentului de Marketing. Apoi, a lucrat la Regia Autonomă “Monitorul Oficial”, unde a fost economist-marketing. În paralel, a fost asistent universitar în Bucureşti.

Elena a plecat în Statele Unite pentru a se alătura soţului ei care fusese acceptat la doctorat în inginerie. În primii ani a fost ocupată cu creşterea copilului, dar, pe măsură ce acesta a crescut, a început să se implice în activităţi de voluntariat. Cea mai recentă iniţiativă de a ajuta comunitatea în care trăieşte este decizia de a intra ca independent în cursa electorală a Consiliului Local. Specificul alegerilor locale face ca Elena să fie unul dintre cei 12 candidaţi înscrişi în competiţia electorală. Dintre aceştia, 7 candidaţi vor fi aleşi în consiliul local. Ulterior, cei şapte consilieri votează şi aleg primarul cu majoritate simplă (consilierul cu patru voturi pentru şi trei împotrivă, câştigă), termenul mandatului acestuia este de doi ani.

Simplitatea şi firescul comunicării electorale de peste Ocean

“Bună! Sunt independent şi candidez pentru Consiliul Local al oraşului Wyoming. Aţi accepta, vă rog, semnul meu electoral pe proprietatea dvs.? Dacă da, vă rog să-mi trimiteţi adresa şi să vă amintiţi să o votaţi pe Elena M. Pavel pe 2 noiembrie. Mulţumesc!”, este mesajul de o simplitate debordantă postat de vâlceancă pe propriul cont de socializare.

Are deja numeroşi susţinători, dintre ei nelipsind nici reprezentanţi ai comunităţii locale de români.

“Dacă locuiţi în Wyoming, Ohio, sau cunoaşteţi pe cineva care cunoaşte pe cineva care o ştie, vă rog să susţineţi candidatura prietenei mele, Dr. (Economie) Elena M. Pavel Rebegel, pentru Consiliul Local al oraşului Wyoming, independent. O cunosc pe Elena Pavel de 18 ani şi a fost întotdeauna o luptătoare pentru creştere şi oportunităţi în comunitatea ei şi, în special, pentru a pune la dispoziţia tinerilor noştri lucruri minunate de făcut şi învăţat, astfel încât aceştia să crească şi să ajute la creşterea ţării noastre cât de mult se poate” - Mesajul de susţinere al unui cetăţean american de origine română.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...