Politică

Colegiul Director Judeţean al PNL Vâlcea a validat cu număr egal de voturi moţiunile lui Ludovic Orban şi Florin Cîţu

Marţi seară (14 septembrie), a avut loc şedinţa Colegiului Director Judeţean al PNL Vâlcea. Forul a aprobat lista cu delegaţi la Congresul din 25 septembrie întocmită de conducerea filialei şi a validat ambele moţiuni ale celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte, Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

Rezultatul votului explică sec şi atitudinea filialei, în continuare ezitantă. Deşi conducerea pare a fi mai apropiată de actualul preşedinte, restul structurii tinde mai mult spre originile vâlcene şi tinereţea contracandidatului său. Fiecare dintre cele două moţiuni, “PNL – Forţa dreptei”, respectiv “România liberală” a obţinut acelaşi număr de voturi, 75 pentru, unul împotrivă, iar nouă voturi au fost anulate, votul fiind secret.

Conform Statutului PNL, o filială poate aproba moţiunile mai multor candidaţi, acesta nefiind un vot pentru alegerea respectivului candidat. Alegerile propriu-zise vor avea loc la congresul din 25 septembrie.

Ludovic Orban a fost prezent la şedinţa CDJ, alături de alţi susţinători ai săi, printre care şi fostul europarlamentar şi ministru de Finanţe Alexandru Nazare. Din partea echipei premierului Florin Cîţu au fost prezenţi secretarul general Robert Sighiartău şi prim-vicepreşedintele Bogdan Rareş. Pagina oficială de Facebook a PNL Vâlcea a transmis, ca de obicei, doar cuvântările pro Orban sau anti Cîţu.

În continuare, disensiuni provoacă modul de stabilire a delegaţilor pentru Congres, pe lista propusă cu o seară înainte în BPJ al PNL Vâlcea de preşedintele Cristian Buican, prim-vicepreşedintele Claudia Banu şi secretarul executiv Laurenţiu Cazan fiind vizibilă o pondere în favoarea lui Ludovic Orban. Cea mai defavorizată a fost organizaţia municipală a PNL Râmnicu Vâlcea, a cărei conducere este în proporţie covârşitoare pro-Cîţu, căreia i-au fost respinse aproape în bloc propunerile rezultate statutar în urma votului din Consiliul de Coordonare Local, în şedinţa desfăşurată cu o săptămână înainte.

Delegaţia vâlceană la Congresul PNL din 25 septembrie va cuprinde 105 persoane.

Pe acelaşi subiect, citiţi şi:
http://saptamana.net/articol/18171-patru-filiale-din-oltenia-il-sustin-categoric-pe-citu-buican-si-pnl-valcea-ezita-orban-asteptat-maine-la-colegiul-director-judetean

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...