Sub Lupă

Siguranţă şi încredere: Şeful Poliţiei Ocnele Mari circulă cu autovehicul de serviciu fără asigurare obligatorie RCA

Pe 7 iulie a.c. coordonatorul politicilor publice ale Ministerului de Interne a încălcat nu mai puţin de şapte prevederi ale Codului Rutier, după care a făcut scandal în secţia de poliţie. Comisarul şef Christian Ciocan a fost amendat cu aproape 6.000 de lei şi a rămas fără permis 30 de zile. În procesul verbal scrie că a circulat pe interzis, că avea ITP expirată de trei ani, nu avea RCA şi nici nu avea actele asupra sa. Ulterrior, cunoscutul ofiţer de poliţie şi-a pierdut şi postul din minister din această cauză. Din păcate, cazul nu este unul izolat în Poliţia Română. Comisarul-şef Emilian Muşulete, comandant al Poliţiei Oraşului Ocnele Mari (Vâlcea), circulă de asemenea cu o maşină de serviciu care nu are achitată asigurarea obligatorie RCA. Sunt surse din interiorul instituţiei care susţin că aceeaşi este şi situaţia ITP în cazul său, dar că ar mai fi şi alte cazuri similare.

VL -10-EOB este numărul maşinii de serviciu, neinscripţionate cu însemnele Poliţiei, pusă la dispoziţia Poliţiei Ocnele Mari anul trecut de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea. Chiar pe 7 iulie a.c., când a fost depistată situaţia comisarului-şef Ciocan, au fost verificate mai multe maşini ale IPJ în baza de date cu asigurări RCA. Una dintre maşinile IPJ Vâlcea care apar ca neasigurate RCA este cea înmatriculată cu numărul menţionat. După cum puteţi vedea, situaţia persista şi joi, 9 septembrie a.c. Demn de reţinut în context este şi că Ciocan, fost sindicalist, e apropiat şi al unor cunoscuţi actuali şi foşti poliţişti vâlceni, printre care şi comisarul-şef Emilian Muşulete, cândva chiar purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea (2011).

“În ultima perioadă chiar n-am mai dus lipsă. Nici de carburanţi, nici de consumabile, nici de...”

IPJ Vâlcea:

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la o autospecială de poliţie aflată în dotarea Poliţiei Oraşului Ocnele Mari, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea este abilitat să comunice următoarele:

Toate autospecialele de poliţie deţin poliţă de asigurare auto obligatorie, fiind, de asemenea, cu inspecţia tehnică periodică la zi. Poliţa de asigurare a autospecialelor de poliţie se înregistrează pe seria de şasiu, acesta fiind motivul pentru care, în aplicaţiile de specialitate, ele nu pot fi găsite.

Cu privire la celelalte aspecte menţionate în articol, precizăm faptul că poliţiştii efectuează permanent diferite verificări care necesită deplasarea pe raza mai multor localităţi.

Comisarul-şef Emilian Muşulete confirmă că autovehiculul menţionat este folosit de postul pe care îl conduce, ba chiar de ofiţer şi lucrătorul judiciarist Lurenţiu Tâmplaru. “Da, maşina cu numărul civil VL–10-EOB e o maşină pe care o folosim pentru investigaţii. Sunt de patru ani şi jumătate şef al Poliţiei oraşului Ocnele Mari. E un post de poliţie mic, avem trei maşini. Autovehioculul acesta îl folosim pe judiciar, pentru că este civil şi pentru investigaţii, pentru că nu poţi să mergi cu rampa peste tot (cu însemnele vizuale şi luminoase– n.r.), nu poţi să faci diferite activităţi, na, specifice pentru poliţie... L-am primit prin redistribuire de la Inspectorat. Nu ştiu cine, ce interes are... Mai e o treabă cu maşinile astea. În primul rând, când suntem civili (îmbrăcaţi în civil – n.r.), nu avem voie să conducem autospeciale de poliţie, oriunde mergem, că mergem la Parchet, că mergem la inspectorat sau altundeva, cei care suntem îmbrăcaţi civil suntem şefii şi lucrătorii de la judiciar, restul sunt în uniformă. Nu poţi să apari... ori să-mi iau şofer... Vă daţi seama, noi suntem şase toţi. Acum patru ani, când m-am dus acolo (la Ocnele Mari – n.r.), aveam un singur autoturism, unul foarte vechi, din vechea garnitură. Să ştiţi că în ultimul timp s-au făcut investiţii şi achiziţii. În ultima perioadă chiar n-am mai dus lipsă. Nici de carburanţi, nici de consumabile, nici de... Noi, la Ocnele Mari, chiar am primit bani şi am şi renovat sediul”, ne-a declarat telefonic şeful Poliţiei Ocnele Mari


Altă maşină a Poliţiei Ocnele Mari, surprinsă la un magazin auto din Râmnicu Vâlcea

Pe 13 mai a.c., autospeciala Poliţiei Ocnele Mari (nr. MAI-52255) a fost surprinsă pe strada George Coşbuc din Râmnicu Vâlcea, la un magazin de piese auto. Dacă postul de poliţie nu duce lipsă nici de consumabile, nu înţelegem ce caută la un magazin de piese auto. Asta în cazul în care autovehiculul instituţiei nu era folosit puţintel în interes personal.
Situaţia generată de comisarul-şef Christian Ciocan, prezentată aici:
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-oficial-din-mai-a-incalcat-de-7-ori-codul-rutier-dintr-un-foc-a-fost-amendat-si-a-ramas-fara-permis-ce-le-a-spus-politistilor-1589033

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...