Politică

Eugen Neaţă: Zile de sărbătoare la Alunu şi la Malaia

La finalul sezonului estival, încep sărbătorile localităţilor vâlcene. Cele mai multe au fost cândva momente de celebrare a recoltelor obţinute din munca pământului. Acum sunt mai degrabă prilej de întâlnire a celor care au plecat de acasă cu cei care au rămas să trăiască şi să muncească printre ai lor. Cei mai mulţi dintre noi ne tragem de undeva de la ţară şi revenim anual la sărbătoarea localităţii pentru a ne vizita familia şi pentru a ne revedea rudele şi prietenii de şcoală şi de copilărie.
Ca deputat de Vâlcea, eu merg cu mare bucurie la sărbătorile comunelor din judeţ. Îmi place să vorbesc cu oamenii locului, să le admir ţinuta de sărbătoare şi, aşa cum am povestit şi cu alte ocazii, să mă prind în hore şi să joc alături de ei o sârbă straşnică sau o horă de mână. Am fost recent la Alunu şi la Malaia. Şi într-un loc şi în altul am vorbit cu foarte multă lume. La Alunu, cei mai mulţi dintre oameni au vrut să ştie mai multe despre cum funcţionează pensionarea anticipată, fără penalizări, care se poate obţine la cerere şi în zona lor, conform supranumitei legi Eugen Neaţă.

Sunt deja sute de pensionaţi în zona Berbeştilor, cu aplicarea acestei legi. Am îndemnat pe toată lumea care îndeplineşte condiţiile să-şi obţină certificatul de şedere neîntreruptă în zona cu poluare remanentă şi să-şi depună cu încredere dosarele de pensionare anticipată, fără penalităţi.

La Malaia am vorbit cu şi mai mulţi săteni despre iniţiativele mele legislative în Parlamentul României. Oamenii continuă să fie supăraţi pe modul greoi, deseori imposibil, în care pot beneficia de lemnul din pădurile proprii, pentru încălzirea locuinţelor personale. Aşteaptă de asemenea înlesnirile pe care le-am iniţiat pentru investitorii în turismul montan.

La Alunu este primar Cristian Birăruţi. La Malaia, Gheorghe Dinculescu. Amândoi sunt social-democraţi. Suntem colegi de partid şi am participat la aceste evenimente alături de ei, de preşedintele nostru judeţean, Constantin Rădulescu, de vicepreşedintele Andra Bica şi de o parte dintre parlamentari. Îmi place să merg la sărbătorile localităţilor vâlcene, atât de primitoare cu cei veniţi de departe să participe la veselia şi la bucuria lor.

Eugen Neaţă, deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...