Administraţie

Comuna Bujoreni, în proiectul finanţat european de cadastrare a 297 de localităţi. 13 septembrie, termen limită pentru depunerea ofertelor de către cadastrişti

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a publicat la începutul lunii trecute în Sistemul electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de participare cu indicativul CN1033469 – “Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a imobilelor în 297 UAT-uri” prin Programul Operaţional Regional (POR). Printre cele 297 de localităţi vizate se numără şi comuna vâlceană Bujoreni.
Finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin POR. Procedura va fi finalizată cu încheierea unui contract multianual/lot pentru o perioadă de 592 de zile. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 13 septembrie 2021, ora 15:00.

“Pe această cale, adresez rugămintea către societăţile comerciale de cadastru sau către cadastriştii autorizaţi să depună oferte pentru Bujoreni. Primăria Bujoreni va acorda tot sprijinul câştigătorului, în condiţiile legii, pentru efectuarea cât mai rapidă a cadastrului sistematic al comunei şi a proprietăţilor private şi publice. Trebuie să menţionez că Primăria Bujoreni a efectuat, cu fonduri proprii, GIS-ul (Sistemul Informaţional Geografic – n.r.) localităţii, care le va fi de mare folos celor care vor veni să facă această cadastrare”, a precizat primarul comunei, Gheorghe Gîngu.

Nu în ultimul rând, în urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii denigratoare la adresa sa, Gheorghe Gîngu face următoarele precizări:
“• În luna septembrie 2020, Prefectura Vâlcea a emis un ordin de încetare a mandatului meu de primar (mandatul 2017-2020) înainte de termen, ca urmare a faptului că mi-am depus candidatura la alegerile locale sub sigla PNL. După cum ştiţi, în mandatul trecut am candidat din partea PSD. Eu am atacat în instanţă Ordinul Prefectului 441/28.09.2020 şi am solicitat anularea lui. Tribunalul Vâlcea a hotărât însă să respingă acţiunea mea ca fiind inadmisibilă, decizia fiind cu drept de recurs.
În acelaşi timp, instanţa mi-a admis solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea articolului 160, alin. 1, lit. H, alin. 2 şi alin. 7-10 din O.U.G. nr 57/2019. Mai explicit, consider că prevederile legislative invocate în Ordinul Prefectului de încetare a mandatului meu trecut sunt neconstituţionale.

• Decizia instanţei de respingere a acţiunii mele NU afectează în niciun fel mandatul actual, câştigat la alegerile locale din anul 2020. Mandatul 2020 - 2024 a fost validat de Tribunalul Vâlcea. Sunt primarul de drept al comunei Bujoreni şi îi asigur pe cetăţeni că îmi voi duce mandatul la capăt.
Rămân consecvent ideii de dreptate şi justiţie!”

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...