Politică

Parlamentarii PNL Vâlcea insistă pentru reluarea proiectului de drum expres Râmnicu Vâlcea - Tigveni

Aprige discuţii generează în spaţiul public, în continuare, faptul că proiectul drumului expres Râmnicu Vâlcea – Tigveni, de legătură cu viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti, a fost blocat la Ministerul Transporturilor, condus din ianuarie a.c. de reprezentantul USRPLUS Cătălin Drulă. Parlamentarii liberali vâlceni susţin că nu s-au împăcat cu situaţia variantei PSD preluate şi de userist, de modernizare a DN 73C care nu este pretabil pentru nevoile din traficul rutier al prezentului, şi fac eforturi susţinute pentru ca proiectul iniţial să fie reluat.

“Ca să elimin dilemele unora... Zilele trecute am avut o întâlnire cu domnii Câţu (premierul Florin Cîţu – n.r.), Popescu (ministrul Economiei – n.r.) şi Vîlceanu (noul ministru al Finanţelor). Am discutat despre Drumul expres Tigveni - Rm. Vâlcea! Să vă lămuresc: modernizarea drumului national (DN 73 C Blidari - Curtea de Argeş 0 n.r.) a fost stabilită de guvernul PSD!!! Guvernul Orban a iniţiat construirea drumului expres Tigveni - Râmnicu Vâlcea!!! Ministrul Drulă a renunţat la acest proiect!!! Punct!!! Acum încerc sa conving guvernul sa reia proiectul!!!”, a replicat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, într-un comentariu la o postare a sa pe reţelele de socializare în care dpeutatul vâlcean din partea USRPLUS, Marian Lazăr, susţinea că nu a existat în documentaţia moştenită de ministrul Drulă proiectul tehnic de drum expres.

“Putem salva zeci de vieţi omeneşti! În ultimele luni, pe Valea Oltului şi pe Dealul Negru s-au întâmplat numeroase accidente cu urmări deosebit de grave. Este mai mult decât evident că Valea Oltului este supraaglomerată şi că autostrada Piteşti - Sibiu trebuie realizată cât mai repede. În acelaşi timp, după cum a anticipat încă din anul 2015 deputatul Cristian Buican, trebuie ca Râmnicu Vâlcea să se racordeze la această autostradă, printr-un drum expres. Mă alătur demersurilor lui şi consecvenţei în a susţine construirea acestui drum de mare viteză. Salut totodată promisiunea Guvernului României de a se apleca cu prioritate asupra acestui proiect atât de important pentru siguranţa noastră, a tuturor”, a precizat, zilele trecute, şi senatorul Claudia Mihaela Banu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...