Sport

Handbal feminin, Campionatul European din Serbia

România spulberă Spania şi speră la semifinale

Naţionala de handbal feminin a României a învins azi, la Novi Sad, reprezentativa Spaniei, scor 31-26 (15-12), în primul meci din grupa principală II, la Europeanul din Serbia. După o primă repriză echilibrată, partea secundă a fost la discreţia fetelor lui Tadici, care au condus şi la diferenţă de 10 goluri. În final, ibericele au mai redus din handicap, iar România s-a impus cu 31-26.
Pentru ”tricolore” au marcat Neagu 7 goluri, Curea 6, Nechita 6, Brădeanu 5, Meiroşu 5, Stanca 2. Jucătoarea Oltchimului, Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună handbalistă a meciului.
Tricolorele antrenate de Gheorghe Tadici mai au programate în Grupa II principală meciurile cu Ungaria (marţi, ora 21.15) şi cu Germania (joi, 19.15). Cu încă două victorii, ”tricolorele” pot ajunge în semifinalele Europeanului, acolo unde este aproape calificată Muntenegru lui Bulatovic şi Jovanovic. Tot duminică, cu o Bulatovic de neoprit, Muntenegru a învins Ungaria, scor 28-26, iar Rusia a remizat cu Germania, 26-26, două rezultate perfecte pentru trupa lui Tadici, care are acum calificarea în semifinale în propriile mâini.

Clasament grupa principală II:

1. Muntenegru 6p
2. Ungaria 4p
3. România 3p
4. Spania 2p
5. Rusia 2p
6. Germania 1p

Următoarele meciuri ale grupei principale

Marţi, 11 decembrie
România - Ungaria
Germania - Muntenegru
Spania - Rusia

Joi, 13 decembrie
România - Germania
Spania - Muntenegru
Rusia - Ungaria

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...