Administraţie

Îngheţata artizanală din Grecia face furori în România. De anul viitor, produsul ar putea ajunge şi în Oltenia

Se importă la caserolă din Grecia şi are cea mai bună evoluţie în vânzări pe 2020 (+10%) în rafturile magazinelor Greek Taste. Ce să fie oare? Ei bine, îngheţata artizanală pare să spargă barierele anotimpurilor şi se dovedeşte un produs vandabil all season.

În magazinul Greek Taste din piaţa Floreasca, îngheţata artizanală a reuşit să treacă bariera sezonalităţii, fiind căutată şi achiziţionată de consumatori, chiar şi în anotimpurile cu temperaturi scăzute. Aceasta se află în top 3 cele mai cumpărate produse din magazin, alături de categoria de ulei de măsline şi brânzeturi. Mai mult, îngheţata la caserolă, adusă de la producătorul grec Kayak, a fost cea care a câştigat cel mai mult teren în 2020, înregistrând vânzări cu 10% mai mari, comparativ cu 2019.

„A fost surprinzător şi pentru noi să observăm că îngheţata este totuşi desertul preferat al multora dintre români, chiar şi în sezonul rece. Iar, noi îi ajutăm în mod activ să facă această alegere, prin organizarea sesiunilor de degustări şi a campaniilor în reţelele de socializare. De asemenea, îngheţata la caserolă a avut creşteri semnificative în ceea ce priveşte vânzările de anul trecut. Şi cum consumul se mutase în mare parte, în casă, aceasta a fost ideală de consumat în siguranţă, acasă, alături de întreaga familie ”, a explicat Raluca Manolis, manager Greek Taste.

În ceea ce priveşte tendinţele de consum ale românilor în materie de îngheţată, Raluca Manolis este de părere că românii îşi doresc să cumpere un produs de o calitate înaltă, realizat doar cu ingrediente naturale, fără zahăr şi fără lactoză, şi, daca se poate, vegan. Iar exact aşa, sunt sortimentele care se găsesc în magazinul Greek Taste. „Cred că anul 2021 îl va depăşi pe 2020, în ceea ce priveşte vânzările de îngheţată. Observăm de la un an la altul, o creştere semnificativă datorată notorietăţii pe care o câştigă în timp îngheţata de la Greek Taste, notorietate datorată în principal, clienţilor mulţumiţi care aduc şi alţi clienţi. De asemenea, ne-am propus pentru anul viitor, extinderea reţelei de magazine, atragerea de noi parteneri în reţeaua de distribuţie şi dezvoltarea francizei Greek Taste”.

Cereri de franciză există deja, inclusive din Oltenia, dar negocierile între proprietarii Greek Taste şi potenţialii parteneri locali nu fac încă subiectul unor informaţii publice.

Fisticul i-a înnebunit pe români

Fistic, mandarine, lămâie cu busuioc, iaurt & mango, iaurt şi fructul pasiunii, ciocolată, stracciatella, vanilie – sunt doar o parte dintre aromele de îngheţată artizanală regăsite în vitrina de la Greek Taste. De ce este atât de deosebită această îngheţată? Pentru că este realizată din 100% ingrediente naturale, fără zahăr, coloranţi, conservanţi sau prafuri. Nici sortimentele de sorbet nu fac excepţie de la regulă, nu conţin zahăr, fiind îndulcite cu stevia de cea mai bună calitate.

„În mod obişnuit, avem 13 sortimente de îngheţată care reprezintă toată gama furnizorului nostru artizanal, iar aceste sortimente se schimbă în funcţie de sezon – deoarece în fabricaţie se folosesc doar materii prime proaspete. Cea mai îndrăgită aromă de îngheţată este cea de fistic - realizată cu pastă de fistic din insula Eghina (sursa celui mai bun fistic din lume), iar la sorbet, aroma de mandarine se detaşează faţă de celelalte, dacă privim din perspectiva vânzărilor, fiind realizată cu mandarine din insula Chios - au denumire de origine protejate şi sunt faimoase pentru aroma lor intensă şi gustul deosebit”.

Îngheţata artizanală Kayak este disponibilă atât la cornet, cât şi la caserola, cu arome inedite precum, ciocolată pură belgiană cu chipsuri de ciocolată, vanilie cu biscuiţi, caramel & migdale, ciocolată albă cu fructul pasiunii, lămâiţă, mentă cu chipsuri de ciocolată, Pavlova cu cremă de vişine şi bezea, vanilie din Madagascar.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...