Special

După criza sanitară, vine şi o criză de personal? 3.000 de anunţuri de angajare medic au rămas fără răspuns

Presiunea pusă de criza sanitară COVID pune presiune şi pe angajatorii privaţi din sistem care cu greu mai găsesc candidaţi pe posturile descoperite din clinici. Peste aceasta se adaugă şi oferte mult mai tentante venite de la clinici private din Franţa, Belgia, Suedia şi Olanda, ţări care vânează medicii specialişti din România.

Conform datelor recoltate de platforma online de recrutare BestJobs, aproape 3.000 de posturi de medici sunt disponibile pe piaţa internă din România, iar o mare parte din acestea riscă să rămână descoperite.
Beneficii substanţiale în străinătate

3.000 de anunţuri de angajare au fost postate în ultimele luni pe platforma online BestJobs, iar 5% dintre acestea sunt de la anagajatori străini.

În unele cazuri, pachetele de beneficii oferite de clinicile din străinatate sunt mult peste ceea ce oferă angajatorii autohtoni, cu sume ce pot ajunge şi la 10.000 euro.

„Observăm cum anunţurile postate de clinicile europene oferă medicilor români salarii cu mult peste ce pot obţine în România, pornind chiar şi de la primele niveluri de pregătire. Dacă în România, un medic rezident poate accesa o poziţie cu un salariu net de 7.000 de lei, în străinătate, salariul pentru acelaşi rezident poate începe de la 2.000 de euro”, spune Ana Vişian, Maketing Manager BestJobs România.

Cele mai căutate specializări medicale pentru care angajatorii oferă între 6.000 şi 10.000 de euro sunt medicina de familie, ginecologie, dermatologie, gastroenterologie, oncologie, stomatologie şi chirurgie.

Exod întreţinut

Printre ţările care îşi caută activ personal medical la noi în ţară sunt Franţa, Suedia, Olanda şi Belgia, cu cele mai multe anunţuri pe platforma de recrutare BestJobs. Clinicile străine încearcă să atragă candidaţi specializaţi români prin oferte care, pe lângă salariul mare, includ o bază de pacienţi garantată, sprijin în relocare şi mediu de lucru cu specializări diverse.

„Mulţi medici optează pentru un job în străinătate încă de la terminarea facultăţii. În plus, spitalele şi clinicile din afară ştiu că medicii români sunt foarte bine pregătiţi, lucru care îi determină să caute personal la noi în ţară, în număr aşa mare”, mai spune Ana Vişian.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...