Administraţie

Canalizarea, prioritate zero pentru Măciuca. Primarul Mărcoianu ia în calcul toate opţiunile

„Nu am aşteptări mari de la rectificarea anunţată pentru lan viitoare. Vom primi, probabil, sume la fel ca şi ceilalţi colegi din administraţie”, spune primarul comunei vâlcene Măciuca, Mugur Mărcoianu.

Totuşi, austeritatea reclamată de autorităţile centrale şi noi norme legale introduse în legislaţie îşi pun amprenta asupra planurilor de dezvoltare a localităţii, după cum recunoaşte chiar alesul local.

„Sigur că sunt proiecte pe care trebuie să le abordăm cu prudenţă, pentru că nu ştim care va fi bugetul de care vom beneficia în următorii ani. Deocamdată, am reuşit să asigurăm cofinanţările pentru proiectele în derulare, dar nu putem pune în cui toate planurile de dezvooltare. Oamenii aşteaptă rezultate de la aleşii lor şi nu poţi să tot invoci schimbările legislative sau lipsa unor axe de finanţare. Eu iau în calcul toate opţiunile”, spune edilul din Măciuca.

Canalizare, gaze, drumuri.

„Canalizarea este prioritatea absolută în acest moment. Sunt total dezamăgit de modul în care a fost întocmit şi prezentat masterplanul operatorului regional de apă şi canalizare. Ne numărăm printre localităţile cărora li s-au tăiat fondurile pentru canalizare. Brusc am descoperit că nu ne mai putem baza pe Apavil, chiar dacă în momentul acesta am în derulare lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu apă. Voi căuta să duc canalizarea pe investiţii din fonduri proprii, poate chiar şi cu ajutorul unui credit bancar. Cel mai probabil vom merge pe un sistem cu fose septice individuale pentru fiecare gospodărie”, spune primarul Mărcoianu.

Pe termen mediu, alesul din Măciuca vizează şi atragerea de fonduri pentru realizarea alimentării cu gaze şi asfaltarea drumurilor din localitate. „Nu exclud varianta creditelor pentru derularea acestor investiţii, chiar dacă până în prezent nu am făcut-o. Din ce am observat, condiţiile de creditare din acest moment sunt destul de avantajoase”, adaugă Mugur Mărcoianu.

În acest moment, proiectele aflate în derulare în Măciuca sunt finanţate din fonduri europene, iar edilul se declară mulţumit că a avut fondurile proprii pentru cofinanţare. Însă, una dintre problemele care afectează tot mai mult administraţiile locale din România este creşterea uriaşă survenită în ultimele luni la materialele de construcţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...