Politică

Legea “Eugen Neaţă” ajută vâlcenii

Peste 1400 de vâlceni au ieşit deja la pensie apelând la prevederile acestei legi, dar sunt încă foarte multe persoane care nu ştiu că pot beneficia de pensionarea anticipată cu 2 ani, fără nicio penalizare la cuantumul pensiei.

În ultima perioadă am fost asaltaţi cu întrebări de cititorii noştri cu privire la paşii de urmat pentru a beneficia de prevederile legii pe care vâlcenii au numit-o Legea “ Eugen Neaţă”. De aceea continuăm să publicăm informaţii importante celor care se apropie de vârsta de pensionare.

Deputatul social democrat Eugen Neaţă a reuşit prin iniţiativele sale legislative să completeze prevederile legii 263/2010, iar acum tot mai mulţi vâlceni beneficiază de această lege, numită şi legea “Eugen Neaţă”.

Mai exact pentru cei care nu ştiu, Eugen Neaţă a introdus în legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii zonele cu poluare remanentă, din judeţul nostru.

În compensare pentru faptul că au fost afectaţi de poluarea remanentă, vâlcenii care au locuit minim 30 de ani în aceaste zone au posibilitatea de a se pensiona cu 2 ani mai devreme faţă de vârsta standard de pensionare, fără a suporta o penalizare la cuantumul pensiei.
Precizăm că această reducere a vârstei de pensionare nu se cumulează cu beneficiile altor legi ce privesc reduceri pentru persoane ce au lucrat în anumite grupe de muncă sau în anumite domenii de activitate.

Puteţi beneficia de legea “ Eugen Neaţă” dacă aţi locuit minim 30 de ani în localităţile: Budeşti, Bujoreni, Buneşti, Dăeşti, Frânceşti, Galicea, Goleşti, Mihăeşti, Milcoiu, Muereasca, Nicolae Bălcescu, Păuşeşti, Păuşeşti Măglaşi, Runcu, Vlădeşti, Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Băile Govora, Băile Olăneşti, Ocnele Mari, Alunu, Cernişoara, Copăceni, Grădiştea, Lăpuşata, Mateeşti, Oteşani, Roşiile, Sineşti, Slătioara, Stroeşti, Berbeşti.

Pentru întocmirea dosarului de pensionare este necesar să demonstraţi, cu o adeverinţă eliberată de unitatea de evidenţă a populaţiei, că aţi locuit minim 30 de ani în aceste localităţi. Adeverinţa împreună cu toate actele necesare pensionării trebuie depuse apoi la Casa de Pensii Vâlcea.

Deputatul Eugen Neaţă se află în prezent la al doilea mandat de parlamentar şi este cel mai activ parlamentar pe care l-a avut Vâlcea şi a promovat până în prezent 192 de iniţiative legislative, din care 66 au fost promulgate legi.

Legea pe care vâlcenii au numit-o “Legea Eugen Neaţă” ajută efectiv şi exclusiv populaţia ce a trăit şi muncit în judeţul Vâlcea.

Deputatul a reuşit să facă această lege cu sprijinul fiecărui vâlcean care a avut încredere în el şi care i-a acordat votul la alegerile parlamentare din anul 2016 şi respectiv cele din 2020.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...