Actualitate

Îndrăgitul vâlcean Lazăr Constantin – Cola va fi înmormântat vineri la cimitirul bisericuţei de lemn Sfântul Nicolae din Râureni-Râmnicu Vâlcea

“Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la bisericuţa de lemn Sfântul Nicolae din Râureni-Râmnicu Vâlcea, prohodirea şi înmormântarea va fi la orele 13.00, vineri, 16 iulie. Dumnezeu să-l ierte!”, a precizat părintele Nicolae State-Burluşi, la rugămintea familiei decedatului. Este vorba despre bisericuţa veche de la Stolniceni, monument de patrimoniu, peste drum de Badcom, în cimitirul arondat aflându-se înhumaţi mai mulţi membri ai familiei, inclusiv socrul, care l-a iubit ca pe propriul fiu. Mii de persoane din toate colţurile ţării şi-au exprimat regretele la aflarea veştii şi dorinţa de a-i transmite un ultim omagiu.

Prietenul drag al multora dintre noi, vâlcenii, Lazăr Constantin a plecat la cele veşnice în noaptea de miercuri spre joi, după o lungă luptă cu o necruţătoare boală.

Cola, aşa cum a fost alintat de oamenii de toate vârstele care l-au îndrăgit de-a lungul timpului, a încheiat la doar 66 de ani drumul parcurs pe acest tărâm cu determinarea şi, deopotrivă, nobleţea sportivului care mereu a pus pe primul loc principiul fair-play-ului în orice domeniu s-a implicat.

S-a stins la fel de discret cum s-a comportat şi ca persoană publică, în regretul sincer al miilor (fără exagerare) de prieteni, colegi, ucenici, sau pur şi simplu admiratori ai felului său de a se comporta şi exprima, din toate colţurile ţării.

Absolvent al Facultăţii de Matematică, specializarea Informatică, a fost, din 1990 până în 2016, şef al serviciului Tehnologia Informaţiei din cadrul Sucursalei Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea. Îndrăgit de toţi colegii inclusiv pentru sprijinul necondiţionat pe care l-a oferit mereu când a fost solicitat, mărturie stând, în acest sens, şi prietenia deosebită care l-a legat de Gheorghe Bucuroiu, alături de care a activat şi în domeniul sindical în cadrul SH Râmnicu Vâlcea, dar şi în pasiunea comună pe plan sportiv.

Vâlcenii i-au încredinţat demnităţile locale de consilier municipal (un mandat) şi consilier judeţean (două mandate). Ulterior, a renunţat la prim-planul politico-administrativ în favoarea unui mentorat discret pentru mai tinerele generaţii care-i solicitau sfaturile, dar şi ajutării PNL să-şi revitalizeze activitatea filialei Vâlcea.

În paralel, a rămas mereu un îndrăgostit de fotbal, sport pe care l-a practicat pînă aproape de vârsta de 40 de ani, la Electra (ulterior redenumită Hidro, alias Rapiduleţul din Nordul Râmnicului) cu aceeaşi inteligenţă şi vitalitate, parcă, de la 20 de ani, când a fost legitimat la Universitatea Bucureşti.

Timp de 16 ani a fost preşedintele Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Vâlcea. A fost şi preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Sportive FAS “Prometeu” din cadrul Hidroelectrica, iar înaintea preluării şefiei Comisiei de Disciplină de la AJF, preşedinte al ASA Electra Râmnicu Vâlcea, apoi CS Hidro Râmnicu Vâlcea, calitate în care a coordonat proiectul de modernizare al bijuteriei de bază sportivă din Nordul municipiului reşedinţă de judeţ şi a pus bazele unui puternic Centru de Copii şi Juniori.

Odihnă veşnică, prieten drag, îţi transmite în loc de adio şi Redacţia Săptămâna în Oltenia!
Condoleanţe familiei îndoliate şi putere să depăşească atât de tristul moment!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...